Hlavní obsah

Obránce Manson a útočníci Helm a Lehkonen pokračují v Coloradu

Hokejový obránce Josh Manson a útočníci Darren Helm s Artturim Lehkonenem budou i nadále hrát v NHL za Colorado, kterému letos pomohli k triumfu ve Stanleyově poháru. Manson podepsal s Avalanche novou čtyřletou smlouvu, která mu zajišťuje celkem 18 milionů dolarů. Helm se domluvil na podmínkách ročního kontraktu s platem 1,25 milionu dolarů a Lehkonen podepsal pětiletou smlouvu na 22,5 milionu dolarů.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Josh Manson se Stanley Cupem po triumfu Colorada.

Článek

Třicetiletý Manson přišel do Colorada v průběhu sezony z Anaheimu. V základní části odehrál za oba týmy dohromady 67 zápasů s bilancí šesti gólů a deseti asistencí. V play off ve 20 utkáních za Avalanche vstřelil tři branky a přidal pět asistencí. V NHL včetně play off odehrál přes 500 zápasů.

O pět let starší Helm přišel do Colorada před rokem z Detroitu, se kterým do té doby spojil celou svou kariéru v NHL a v roce 2008 získal i Stanleyův pohár. Juniorský mistr světa z roku 2007 v uplynulé sezoně nasbíral v základní částí 15 bodů (7+8) v 68 zápasech základní části, v play off přidal dva góly a tři asistence ve 20 utkáních. V NHL již odehrál včetně vyřazovací části přes 900 zápasů.

Sedmadvacetiletý Lehkonen posílil Colorado stejně jako Manson v průběhu sezony, v březnu byl vyměněn z Montrealu. Juniorský mistr světa z roku 2014 v základní části nasbíral 38 bodů (19+19) v 74 zápasech. Ve 20 duelech play off přidal osm branek a šest přihrávek. Celkově odehrál v NHL finský reprezentant téměř 500 utkání.

Reklama

Související témata: