Hlavní obsah

Obránce Šustr se vrátil z Minnesoty na farmu do Iowy

Český hokejový obránce Andrej Šustr se po deseti dnech vrátil z prvního týmu Minnesoty na farmu do Iowy do nižší AHL. Premiérového soutěžního startu za Wild se ale dvaatřicetiletý odchovanec Plzně nedočkal.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Andrej Šustr v reprezentačním dresu.

Článek

Šustr podepsal 13. července s Minnesotou jako nechráněný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu na 750 tisíc dolarů. Při působení na farmě v Iowě má příjem 400 tisíc dolarů. Za tým sehrál v této sezoně AHL 15 zápasů a připsal si čtyři body za čtyři asistence.

Šustr se vrátil do NHL loni po dvouletém působení v Kontinentální lize v čínském Kunlunu. V uplynulé sezoně v NHL sehrál za Tampu Bay a Anaheim 38 zápasů a připsal si šest bodů za gól a pět asistencí. Představil se také v 25 utkáních v AHL na farmě v Syracuse Crunch a nasbíral 12 bodů za dvě branky a 10 přihrávek.

Účastník Světového poháru v roce 2016 v Torontu a loňského mistrovství světa v Rize má v NHL na kontě za Lightning a Ducks 362 utkání a 69 bodů za 11 gólů a 58 asistencí. Ve 46 duelech play off zaznamenal pět bodů za dvě branky a tři přihrávky.

Reklama