Hlavní obsah

Ostuda! Ovečkin odmítl smazat fotku s Putinem. Nechutné, už tě nerespektuji, zuří fanoušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská agrese na Ukrajinu. Válka, kde umírají nejen vojáci, ale i civilisté včetně dětí. Obyčejného člověka z páchaných zvěrstev mrazí a neváhá je odsoudit. Ruský hokejový bohatýr Alex Ovečkin je ale i přes všechna zvěrstva dál spojený s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Hvězda NHL se nedokáže od ruského diktátora distancovat, i když si to přál jeho zaměstnavatel, klub Washington Capitals. S odhalením přišla novinářka Emily Caplanová z ESPN. Fanoušci volají po vyloučení hráče z NHL.

Foto: twitter:@TSNHockey

Vladimir Putin (vlevo) a Alexandr Ovečkin na společné fotce.

Článek

Ovečkin se dlouhodobě netají náklonností k Putinovi. Ani ruská agrese na Ukrajinu, při níž tečou potoky krve, umírají lidé a další prchají ve strachu o život ze svých domovů, na postoji ruského snajpra nic nezměnila. A nic nezmohl podle aktuálních informací ani klub Washington Capitals, který bombarďáka s osmičkou na dresu královsky platí a on za to sází do sítí soupeřů jeden gól za druhým.

Však už také se 766 trefami srovnal krok s historicky třetím nejlepším střelcem zámořské ligy - Jaromírem Jágrem. Jenže právě nechuť odstřihnout se od diktátora, jenž stojí za krvavou řeží na Ukrajině, šestatřicetiletého útočníka sráží v očích řady fanoušků na dno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial)

Novinářka Kalpanová teď přišla s tvrzením, že Capitals požádali Ovečkina, aby smazal profilovou společnou fotku s Putinem ze svého instagramového účtu, nebo jej ještě lépe zrušil. Útočník vše ale odmítl s odkazem na to, že se bojí o bezpečnost své rodiny v Rusku.

Jack Todd, hokejový specialista listu Montreal Gazette pro změnu poznamenal, že Ovečkin sice Putina neodsoudil, ale také se nepostavil v souvislosti s konfliktem na Ukrajině na jeho stranu. „Je to první známka toho, že si třeba nejsou až tak blízcí," míní žurnalista s tím, že Ovie ale musí udělat daleko víc. „Vzhledem k tomu, že Ovečkin je pro Rusy hrdinou, bylo by pro Putina těžké se mu mstít, zvláště teď."

Ovečkin se však omezil jen na prohlášení, že není politikem, ale pouze sportovcem s tím, že doufá, že válka brzy skončí. Vše komentoval slovy, že situace je těžká pro obě strany. „Prosím, už žádná válka," doplnil. Jenže tohle fanouškům nestačí. Na instagramu pořád svítí jeho fotka s Putinem a proto dostává od příznivců naloženo. Dotazy, kdy hodlá agresi na Ukrajinu odsoudit, neberou konce.

„Ovie, jsi pořád milovník Putina? Mluv chlape! Měli byste být vyloučeni z ligy," napsal útočníkovi jeden z hokejových příznivců. „Tady velký hokejový fanoušek... fakt, že STÁLE máš tuhle profilovou fotku, je nechutný... už tě nerespektuji," napsal další.

Na tahu je Ovečkin. Krvavou agresi odsoudil celý svět, Rus ale sveřepě stojí po boku „svého prezidenta". Slova o tom, že si přeje, aby válka co nejdříve skončila, z jeho úst zní při pohledu na snímek Ovieho po boku diktátora víc než falešně.

Reklama