Hlavní obsah

Ottawa vyhrála na ledě Buffala i podruhé

NEW YORK

Hokejisté Buffala nezvládli ani druhé domácí utkání v semifinále play-off NHL. Nejlepší tým základní části podlehl Ottawě 3:4 v druhém prodloužení a v sérii, která rozhodne o vítězi Východní konference, prohrává již 0:2 na zápasy. O sobotním triumfu Senátorů rozhodl v 85. minutě hry zadák Joe Corvo, který poslal puk do sítě střelou od modré.

Článek

Do zápasu přitom lépe vstoupili domácí, kteří si chtěli spravit chuť po porážce 2:5 z úvodního střetnutí. Od počátku dostali Senátory pod tlak, a již v 7. minutě vedli 2:0 zásluhou Thomase Vanka a Jochena Hechta.

Hosté se ale nevzdali a začali se zlepšovat, především díky výtečné hře první řady ve složení Daniel Alfredsson, Dany Heatley a Jason Spezza. A právě tato elitní formace se ještě v první třetině postarala o snížení na 1:2, když se prosadil Alfredsson.

Od druhé části už určovali tempo hry Senátoři a díky Miku Fisherovi a Wadu Reddenovi dokonali obrat na 3:2. Ve třetí třetině toho hosté domácím mnoho nedovolili, ale naději pro Sabres nakonec vykřesal Daniel Briere, který srovnal skóre 5,8 sekund před koncem základní hrací doby.

Brankář Ottawy Ray Emery po utkání prohlásil, že ani nepovedený vstup do zápasu, ani vyrovnání několik okamžiků před třetí sirénou jeho tým nerozhodilo. "Nezpanikařili jsme. Máme na to hrát zezadu a trpělivě čekat na svou šanci. Hodně se toho namluvilo o našich nedostatcích. My jsme tyhle pochybnosti překonali. Možná proto jsme schopni dotáhnout dvoubrankovou ztrátu. Prostě chceme všem ukázat, že se mýlili," řekl Emery reportérům.

Briere: Prohrávat po dvou domácích zápasech 0:2 je frustrující

Ottawští se z výhry mohli radovat již v prvním prodloužení, kdy se v největší šanci ocitl forvard Antoine Vermette. Jeho první střelu zastavil gólman Ryan Miller a Vermette puk do sítě neprotlačil ani napodruhé, kdy trefil pouze Millerovy betony.

Rozhodující zásah přišel v 5. minutě druhého prodloužení. Spezza nejprve vyhrál vhazování v útočném pásmu, poslal puk za sebe, kde již čekal Corvo, ten si popojel směrem na střed a jeho střelu Miller zastavit nedokázal. "Nejdůležitější gól mé kariéry," radoval se třicetiletý bek po utkání. "Když puk zapadl do branky, byl to úžasný pocit. Nádherná chvíle, na kterou nezapomenu," dodal Corvo.

Sabres prohráli oba duely před svým publikem a série finále Východní konference se pro ně vůbec nevyvíjí dobře. Už v pondělí se představí na "horkém" ledě ottawské arény Scotiabank Place. "Prohráváme 0:2 na zápasy, to je značně frustrující. Musíme se z toho ale oklepat," uvedl útočník Buffala Briere. "Máme 24 hodin na to, abychom se zvedli a přenesli se přes to. Když oni můžou vyhrávat u nás, jsme toho schopni také," doplnil jej Miller.

Semifinále NHL:
Východní konference - 2. zápas:
Buffalo - Ottawa 3:4 v druhém prodloužení (2:1, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Branky: 4. Vanek, 7. Hecht, 60. Briere - 15. Alfredsson, 27. Fisher, 40. Redden, 85. Corvo. Zásahy brankářů: Miller 32/28 - Emery 37/34.  Diváci: 18 690. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: