Hlavní obsah

Ottawa zareagovala na nechutnou aféru s výhrůžkami smrtí. Jak?

Ottawa/Praha

Dalo se čekat, že Ottawa bude muset zareagovat. Že poté, co přítelkyně útočníka Mikea Hoffmana čelí trestnímu stíhání z obtěžování a kybernetického zastrašování manželky obránce Erika Karlssona, se jeden z hráčů bude muset pakovat. Volba nakonec padla na osmadvacetiletého Hoffmana, jenž byl v rámci rozsáhlé výměny poslán do San Jose. Žraloci jej však obratem vytrejdovali na Floridu

Foto: Profimedia.cz

Útočník Mike Hoffman v Otawě končí.

Článek

Hoffmanova snoubenka Monika Caryková měla na internetu poslat Karlssonově ženě od listopadu loňského roku do letošního března přes tisíc urážlivých zpráv. Podle Melindy Karlssonové měla vyhrožovat jí i jejímu manželovi smrtí.

„Ať ti zemře i dítě," měla rovněž údajně napsat Caryková Karlssonovým, kteří se letos chystali na narození prvního potomka. Vytoužený syn Alex jim ale tři měsíce před plánovaným porodem zemřel.

Hoffman všechna nařčení odmítá, celou záležitost rozhodne až soud. S Karlssonem se však od příští sezóny bude potkávat už jen jako soupeř. Ottawa totiž svého třetího nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezóny vyměnila do San Jose. Žraloci si ho ale dlouho nenechali a obratem ho poslali do Floridy za práva volby v příštích letech draftu.

Sharks získali od Senátorů i dvaadvacetiletého kanadského beka Codyho Donagheyho, který dosud v NHL neodehrál jediný zápas a poslední sezónu strávil v Bramptonu v ECHL, a právo volby v pátém kole draftu 2020.

Opačným směrem putuje osmadvacetiletý dánský útočník Mikkel Boedker, který za deset sezón strávených v NHL ve Phoenixu, Arizoně, Coloradu a San Jose odehrál 618 zápasů s bilancí 109 gólů a 179 asistencí. K Senátorům míří i o šest let mladší švédský obránce Julius Bergman, který stejně jako Donaghey na svůj debut v NHL čeká a poslední tři sezóny působil na farmě Žraloků v Barracudě. Ottawa rovněž od San Jose přebírá právo volby v šestém kole draftu 2020.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.