Hlavní obsah

Pastrňákův majstrštyk nestačil. Boston zkrouhnul neuznaný gól a Florida pořád kope

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani mistrovský kousek na vítězství a postup nestačil. Půl minuty před koncem měl David Pastrňák na hokejce hattrick i vyrovnávací gól. Jenže puk už za gólmana Floridy Sergeje Bobrovského potřetí nepropasíroval. Boston naopak do prázdné branky inkasoval ještě jednou a porážka 5:7 nejlepšímu týmu základní části ještě víc zkomplikovala život. Všechno definitivně rozsekne až sedmý duel v noci na pondělí.

Naváže Boston na skvělé výkony i v play off? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Měla to být pro suveréna sezony snadná práce, stává se z toho ale nejzašmodrchanější série prvního kola zaoceánského play off. Panthers prohrávali už 1:3 na zápasy. Ovšem stále žijí a kopou kolem sebe.

„Oba týmy předváděly úžasné útočné akce. Skvělý zápas," uznal kouč Bruins Jim Montgomery. Že by ale Bruins dali na soupeřově ledě pět gólů, a přesto se neradovali z výhry, na to není vůbec zvyklý.

David Pastrňák pohledem skill kouče. Má vůbec nějakou slabinu? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Nebránili jsme předbrankový prostor jako obvykle a Florida odtud dávala minimálně tři góly. A to mluvím o hře 5 na 5," stěžoval si Montgomery.

Boston před šestým zápasem v Sunrise řešil několik zásadních otázek, včetně té gólmanské. Bruins nakonec zůstali u Linuse Ullmarka, který se v pátém utkání chybou v rozehrávce podepsal pod rozhodující gól Panthers v prodloužení. Švédský kandidát na Vezina Trophy nyní inkasoval šestkrát ze 32 střel a úspěšnost zásahů měl jen 81,3 procenta.

"Myslím, že Linus byl v pořádku. Několikrát jsem se mu podíval do očí, když se vrátil na střídačku, a líbilo se mi, jak se dívá. Vypadal, že je do zápasu pořád zapálený," vysvětloval Montgomery, proč neposlal mezi tyče Jeremyho Swaymana.

Po třízápasové absenci kvůli zranění v horní části těla se do centra české lajny Bruins vrátil David Krejčí. Oba Pastrňákovy góly ale padly v přesilovkách. Ten první po mistrovském kousku, kdy si český kanonýr v otočce provlékl hokejku mezi nohama a zavěsil pod horní tyčku.

„Prostě instinkt. Vepředu nemáte moc času. Snažil jsem se jen dostat puk rychle z hokejky. Pěkný gól," přikývl Pastrňák, kterému na druhou trefu nahrával Tyler Bertuzzi. Posila z Detroitu hraje ve svém premiérovém play off skvěle. Na kontě má za šest zápasů devět bodů (4+5). „Zatraceně dobrý hráč, odvádí pro nás vynikající práci," tvrdil Pastrňák.

Jedním ze zlomových momentů byl ale podle Bruins neuznaný gól Brandona Carla na 3:2 pro hosty v polovině druhé třetiny. Lavička Panthers uplatnila trenérskou výzvu a sudí branku odvolali kvůli přihrávce rukou Jakea DeBruska.

„Až jsem se tomu smál, protože to byl dotek špičkou rukavice. Jen jsem se snažil zvednout, nesnažil jsem se přece úmyslně přihrát. Obecně s tím pravidlem souhlasím, ale když je to proti vám a za necelou minutu inkasujete na 2:3, tak je to dost nepříjemná houpačka," litoval DeBrusk.

Boston přesto dokázal jít do vedení, ve třetí třetině dokonce dvakrát. Nejprve po Pastrňákově trefě na 4:3 a pak necelých 10 minut před koncem, když v oslabení zavěsil DeBrusk, jemuž pozici fantasticky připravil Pavel Zacha. Jenže ještě v domácí přesilovce srovnal na 5:5 domácí démon Matthew Tkachuk. V sérii má bilanci 5+5 a dělá Bruins zdaleka největší problémy.

„Je to velké zklamání, protože víme, jak uzavírat zápasy, ale Florida nás zatlačila a my nedokázali bránit jako obvykle," hudral Montgomery.

Boston nabitý hvězdami, to je luxus. Zajímavá je i Carolina, tvrdí expert v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Závěrečné dějství se tak uskuteční v TD Garden, kde už Panthers dvakrát loupili. „Celý rok ale makáme na tom, abychom v takových případech měli domácí výhodu. Věříme v sílu podpory našich fanoušků," řekl DeBrusk.

Trenérský tým Bruins však čeká těžká šichta, aby rychle analyzoval, co je špatně. Vždyť sedm gólů inkasoval Boston naposledy loni v říjnu od Ottawy. A dostat sedmičku před rozhodujícím zápasem není pro sebevědomí nic příjemného. „Budeme důslední. Zhodnotíme zápas a všechny, kteří v něm hráli. A pokud si budeme myslet, že je potřeba udělat změnu, tak ji uděláme," oznámil bostonský kouč.

Pesimisté mezitím připomínají, že Bruins své poslední dva zápasy č.7 v play off prohráli. Loni v 1. kole na ledě Caroliny (2:3) a před čtyřmi roky ve finále se St. Louis (1:4). A letos?

Kdo postoupí do 2. kola play off?
Boston Bruins
78,5 %
Florida Panthers
21,5 %
Celkem hlasovalo 2425 čtenářů.

Reklama