Hlavní obsah

Plášek se z farmy Vancouveru přesouvá do Olomouce

Hokejový útočník Karel Plášek se vrací ze Severní Ameriky do extraligy a dohraje sezonu v Olomouci. Dvaadvacetiletý odchovanec Přerova loni uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt s Vancouverem, ale vinou zranění sehrál jen osm utkání v minulé sezoně na farmě v Abbotsfordu v nižší AHL. Po minulém ročníku se podrobil operaci kyčle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Plášek (vlevo) na archivním snímku v dresu české reprezentace.

Článek

O zapůjčení Pláška do Olomouce pro zbytek sezony 2022/23 informoval na klubovém twitterovém účtu generální manažer Vancouveru Patrik Allvin. Do zámoří odešel Plášek loni z Komety Brno. Vancouver jej draftoval v roce 2019 v 6. kole na 175. místě.

Plášek v Abbotsfordu začal minulou sezonu, ale v jejím úvodu stihl jen pět utkání. Po zranění se ještě vrátil na tři duely v závěru ročníku, ale po následné operaci chyběl v kempu Vancouveru. V této sezoně zatím nehrál ani v AHL.

V extralize má Plášek na kontě za Kometu 124 zápasů, v nichž zaznamenal 12 gólů a 11 asistencí. Syn bývalého útočníka Pardubic, Znojma, Vítkovic či Plzně Karla Pláška staršího s mládežnickými výběry startoval jednou na mistrovství světa hráčů do 18 let a dvakrát na světových šampionátech dvacítek.

Loni v dubnu si odbyl premiéru v české reprezentaci a při výhře v duelu Euro Hockey Challenge v Jindřichově Hradci nad Rakouskem 7:2 skóroval.

Reklama