Hlavní obsah

Překvapení na tréninku Rangers. Chytil se chystá do akce a vypadá dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik měsíců bylo ticho po pěšině. Ale teď přišla z hokejového tábora New York Rangers překvapivá zpráva. Navíc velmi příjemná. S týmem už se zase připravuje český útočník Filip Chytil. A podle prvních záběrů vypadá, že je snad i připravený na play off.

Foto: Profimedia.cz

Filip Chytil. Ilustrační foto

Článek

S upřesněním Chytilova statusu jsou ale Rangers zatím velmi opatrní. Čtyřiadvacetiletý útočník rozehrál novou sezonu velmi slibně a na pozici druhého centra sklízel od kouče Petera Laviolettea jen samé komplimenty. Jenže se v desátém zápase ročníku proti Carolině zranil a návrat se kvůli příznakům otřesu mozku protahoval.

Chytil dokonce odletěl z New Yorku do Česka, kde se pomalu připravoval i ve společnosti dovednostního kouče Radka Dudy. Lednový comeback ale nedopadl dobře. Při individuální přípravě v Madison Square Garden se Chytil skácel k ledu a do kabiny mu museli pomáhat spoluhráči. Týden před startem play off je však zase v plné polní.

„Je skvělé, že je zpátky. Vypadal dobře,“ těšilo Laviolettea. Chytil neměl žádné restrikce a proháněl se po ledě v bílém dresu, bez omezení kontaktu. „Nemáme žádný časový plán. Rozhodně na něj nebudeme tlačit. Jakmile se bude cítit dobře, bude to něco jiného,“ mínil kouč.

„Tohle byly tři nejtěžší měsíce mého života a nebylo to snadné ani pro moji rodinu, blízké a samozřejmě ani pro New York Rangers. I v těchto těžkých chvílích ale musíme zůstat pozitivní a soustředit se na to, co je před námi. Všem moc děkuji za hezké vzkazy. Vrátím se silnější než kdykoliv předtím,“ sepsal Chytil na Instagram.

„Musíme si být jistí, že bude úplně připravený, aby měl na naše výkony pozitivní dopad. Kdy to bude, to nemám tušení. Je to ale jeden z našich elitních hokejistů a šance, že se v určitý moment (sezony) vrátí, tady je,“ dodal Laviolette.

Pod jeho vedením Rangers bojují o Presidents‘ Trophy pro vítěze základní části NHL. Aktuálně jsou na čele celkové tabulky o bod před Carolinou a Dallasem.

Reklama