Hlavní obsah

PŘÍMO Z NHL | Černých myšlenek ho zbavoval pes. Teď už Zadina čeká na zelenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když 5. listopadu minulého roku zablokoval útočník Red Wings Filip Zadina nohou střelu Ryana Pulocka z Islanders, hned mu bylo jasné, že je zle. Od té doby se počet jeho detroitských startů v této sezoně nepohnul. Ale už se blýská na lepší časy.

Foto: Archiv Filipa Zadiny

Filip Zadina v dresu Detroitu.

Článek

Montreal (od našeho zpravodaje) - „Cítím se dobře, i když pořád ještě nehraju. Pro mě je ale hlavní, že se můžu připravovat na 100 procent. Až mi dají zelenou, tak chci naskočit a ukázat, co umím," tvrdí třiadvacetiletý forvard.

Detroit si ho vybral jako šestku draftu 2018 s vidinou toho, že šikovný střelec bude dávat kupy gólů i na nejvyšší úrovni. I když Zadina dostával od Detroitu dost příležitostí, jeho střelecká aura se ale vytratila. Za 169 zápasů v NHL vstřelil jen 25 gólů, což netěšilo trenéry i samotného hráče. Ani rozjezd této sezony do nešťastného zranění nebyl růžový. Devět zápasů bez jediného bodu.

Foto: Marek Burkert, Sport.cz

Filip Zadina vyhlíží návrat do NHL.

Když pak Zadinovi zle pochroumala nohu rána obránce Islanders, honily se mu hlavou nejrůznější myšlenky. Pak ovšem přišla nečekaná pomoc. S přítelkyní si pořídili psa, který mu nedovolí propadat trudnomyslnosti.

„Oba máme rádi zvířata a rozhodli jsme se pro něj zrovna v době, kdy mi nebylo moc hej. Chtěl jsem ho už dřív, a takhle to dopadlo. Nepřemýšlím nad negativními myšlenkami. Když přijdu domů, tak je zábava a spokojenost," netají Zadina nadšení ze stafordšírského bulteriéra. Obrázek psa má teď i na čepici.

„Je strašně přátelský. Když jsem byl doma s tou nohou, tak jsem ho hodně bral ven já. Teď je to s přítelkyní fifty-fifty. Prostě střídavá péče," směje se.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FZ11 (@filip_zadina)

A to není jediná změna, kterou Zadina ve vynucené pauze udělal. Až zase naskočí, tak s novými hokejkami.

„Neměl jsem co dělat a vybral jsem si zahnutí, které mi padlo do oka. Líbilo se mi to, zkusil jsem to a uvidíme v zápase. Ale byl to stejný pocit, jako když si jdete koupit boty a hned cítíte, že jsou parádní," těší se.

Nehrát skoro čtvrt roku zápasy ale Zadinu dost ubíjelo. I fakt, že Red Wings se pomalu propadali tabulkou.

„Dostáváme se do takové linie, kdy bude jen na nás, jestli se položíme a budeme prohrávat, nebo se zvedneme jako tým a zvládneme to. Jako nedávno proti San Jose, kde jsme ubránili hráče, jako jsou Karlsson, Meier a Tomáš Hertl," tvrdil Zadina.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FZ11 (@filip_zadina)

Poslední dny už je jak na jehlách. V Montrealu se v detroitské zápasové sestavě ještě nenašel. Před pauzou na All-Star Game hrají Red Wings už jen jediný duel v noci na sobotu na ledě Islanders.

„V únoru to budou tři měsíce od toho, co se mi to stalo. Připravuju se už strašně dlouho a jsem natěšenej," říká Zadina. O tom nelze pochybovat.

Reklama

Související témata: