Hlavní obsah

Rasismus v NHL. Policie vyšetřuje urážky na adresu útočníka Colorada Kadriho

Policie v St. Louis podle vedení NHL vyšetřuje výhrůžky na adresu útočníka Colorada Nazema Kadriho. Kanadský hokejista libanonského původu se stal terčem rasistických urážek na sociálních sítích po sobotním utkání, v němž byl jedním z aktérů kolize, kterou odnesl zraněním brankář domácích Blues Jordan Binnington.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

policie vyštřuje útočníka Colorada Nazema Kadriho.

Článek

"Výhrůžky vůči kterémukoli z našich hráčů nebo jinému personálu klubu bereme vážně," řekl agentuře AP zástupce komisionáře NHL Bill Daly. "Jsme v kontaktu s policejním oddělením v St. Louis, které zvýšilo bezpečnostní opatření jak v hale, tak v týmovém hotelu."

Podle AP se na oficiálním twitterovém účtu Colorada Avalanche objevil příspěvek, kde byl Kadri nazván "arabskou špínou" a odkazoval na terorismus. Další tweety, z nichž některé byly mezitím smazány, obsahovaly výhrůžky smrtí.

Bývalý hráč NHL Akim Aliu, který je s Kadrim členem hokejové aliance pro diverzitu, uvedl, že je s útočníkem Colorada v neustálém kontaktu. "Naz byl od včerejší noci vystaven tolika rasistickým útokům a hrozbám, že musela být povolána policie. Rasistické útoky, jako je tento, nemají v hokeji místo a měly by být vyšetřeny," uvedl Kanaďan s nigerijskými kořeny.

Reklama