Hlavní obsah

Šimek míří ze San Jose do Detroitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český obránce Radim Šimek bude v NHL hájit barvy Detroitu. Red Wings ho získali ze San Jose za ruského útočníka Klima Kostina, obdrželi navrch také volbu v 7. kole letošního draftu, kterou již dříve dostali Sharks od New Jersey. Informoval o tom web NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Radim Šimek míří ze San Jose do Detroitu.

Článek

Jednatřicetiletý Šimek odehrál dosud celou sezonu v AHL za farmářský tým San Jose Barracuda a začátkem února se stal pátým kapitánem v jeho historii. Ve 40 zápasech si připsal 16 bodů za čtyři góly a 12 asistencí.

V zámoří ale působí držitel bronzu z předloňského mistrovství světa ve Finsku už od roku 2017, kdy se dohodl se San Jose jako volný hráč. V NHL má na kontě 209 odehraných utkání, v nichž zaznamenal 29 bodů za sedm branek a 22 nahrávek. V sezoně 2018-19 byl v Sharks zvolen nováčkem roku.

Po skončení probíhajícího ročníku vyprší mladoboleslavskému rodákovi čtyřletý kontrakt na devět milionů dolarů, může se stát nechráněným volným hráčem. Na seznamu volných hráčů se ocitl již v říjnu, aby mohl být poslán do farmářského týmu.

Stalo se tak poté, co Šimek prožil nešťastný začátek sezony. Hned v prvním přípravném utkání na konci září se zranil a start ročníku elitní soutěže strávil na marodce. Do kádru jednoho z nejhorších celků současné NHL se pak už neprobojoval.

Reklama