Hlavní obsah

Slavný Kanaďan odbyl Haška: V dnešní době může psát na sociální sítě opravdu každý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad ze všech nejvíce se zasazoval o to, aby páteční a sobotní úvodní zápasy nového ročníku NHL v Praze mezi hokejisty San Jose a Nashvillem proběhly bez účasti ruských hráčů. Olympijský šampion z Nagana Dominik Hašek ale neuspěl, nepomohl ani dopis určený vedení NHL od českého ministerstva zahraničí, na které se bývalý vynikající gólman obrátil. Svůj pohled na celou záležitost nyní předkládá i úspěšný trenér Bob Hartley. 62letý Kanaďan, jenž v NHL odkoučoval 14 sezon a v roce 2001 dovedl Colorado ke Stanley Cupu, Haška odbyl...

Foto: Profimedia.cz

Kanadský hokejový trenér Bob Hartley.

Článek

Přespříští rok by se měl po osmi letech znovu uskutečnit Světový pohár s těmi nejlepšími hokejisty světa. Stále však není jasné, jestli se ho kvůli rozpoutání válečného konfliktu na Ukrajině budou moci zúčastnit i hráči sborné.

„Jestli si umím představit Světový pohár bez Ovečkina, Kučerova, Malkina, Panarina a dalších ruských hráčů? Mám zásadu, že nikdy nemíchám politiku a hokej. Nejsem politik. Jsem hokejový trenér. Takové rozhodnutí nezávisí na mně a nevíme, co bude zítra. Rozhodnutí nechám na kompetentnějších," prohlásil Hartley pragmaticky v rozhovoru pro ruský Match TV.

„Že Dominik Hašek tweetuje, že ruským hráčům ze San Jose a Nashvillu by nemělo být umožněno hrát v Praze? Znovu řeknu, že nemíchám politiku a sport. Nemyslím si, že to je třeba dělat. A každý člověk má právo na svůj názor. V době, jako je tato, žijeme tam, kde jsou všichni na sociálních sítích a vyjadřují se," uvedl kouč, jenž v NHL kromě Avalanche trénoval i Atlantu a Calgary, čtyřikrát vedl Lotyšsko na MS a poslední čtyři sezony stál na střídačce Omsku v KHL.

„Můžete být politik, právník, lékař, trenér – na tom opravdu nezáleží. Nemusíte ani chodit do školy. Nemusíte mít ani dobře placenou práci. Lusknutím prstů si sednete k počítači a napíšete tam vše, co vás napadne. Snažím se tomu nevěnovat pozornost," uzavřel Hartley.

Zápasů NHL v Praze se nakonec zúčastní dva ruští útočníci - Jevgenij Svečnikov ze San Jose a Jakov Trenin z Nashvillu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.