Hlavní obsah

Slovenská hlavička se v NHL počítala. Před zápasem pořád hrají fotbal, vysvětloval záhadný gól kouč Washingtonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V NHL dal slovenský obránce Washingtonu Martin Fehérváry zatím jen 11 gólů. Na ten poslední ale asi dlouho nezapomene. Puk po odrazu od jeho přilby přeplachtil gólmana Columbusu Elvise Merzlikinse a dopadl za čáru.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Bek Washingotnu Martin Fehérváry (vpravo) atakuje Colea Sillingera z Columbusu.

Článek

Občas se stane, že hráč tečuje hlavou puk a obvykle to i dost bolí. Ale takový bizarní kousek tu dlouho nebyl. „A divíte se tomu? Vždyť oni hrají před zápasem pořád fotbal, takže na tom určitě pracují," vtipkoval kouč Capitals Peter Laviolette po výhře 6:2. Vítězná trefa pobavila i známého bručouna. A tvůrci tradičních silvestrovských sestřihů už mají přírůstek do sbírky.

Washingtonský Dylan Strome vystřelil, puk ale odrazem od hokejky a vzápětí i nohy bránícího Liama Foudyho nabral záhadnou trajektorii. Fehérváry původně nadskakoval, jenže po jeho dopadu na led ho puk trefil do přilby a elegantním obloučkem přeletěl za nic netušícího lotyšského brankáře.

„Říkal jsem si, že na Twitteru to bude mít úspěch. Nevím, jestli už se něco takového stalo, ale bylo to trochu šílené. Postřehl jsem, že to (Fehérváry) tečoval hlavou. A bylo mi jasné, že gólman vůbec netuší, kde ten puk je. V duchu jsem si jen říkal, ať to padne do branky. Vážně vtipný gól, ale všechny se asi počítají," usmíval se Strome.

V závěru zápasu pak zaznamenal 809. trefu kariéry i kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin, náskok Waynea Gretzkyho v čele historické statistiky stáhl na 85 tref a Capitals odlétali z Ohia spokojení po všech stránkách.

Reklama

Související témata: