Hlavní obsah

Slovensko uspěje i na příštím draftu NHL, píší v zámoří. Vysoko staví i český klenot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový juniorský hokej má za sebou dvě významné akce v podobě Hlinka Gretzky Cupu pro hráče do 18 let a světový šampionát dvacítek, na nichž měli nejtalentovanější mladící šanci ukázat se skautům agentům i expertům, kteří nyní nasbírané poznatky rozebírají. Z těch, kteří ještě nemohli projít draftem už sestavují první žebříčky pro ten příští. Jeden z nich zveřejnil i prestižní magazín The Hockey News.

Foto: Ronald Hansel/Juniorský hokej

Eduard Šalé bude největší českou nadějí pro příští draft.

Článek

Vyplývá z něj, že i za rok se nejspíš budou mít na co těšit Slováci. Pro tamní hokej skončil letošní draft historickým úspěchem, protože Juraj Slafkovský a Šimon Nemec byli vybráni jako jednička, respektive dvojka.

A podle The Hockey News by měli mít Slováci, kterým se mimochodem nedávné MS do 20 let vůbec nepovedlo, své zastoupení v elitní desítce. Zámořský server aktuálně řadí na šesté místo centra AIK Stockholm Dalibora Dvorského.

„Jako první u něj zaujmou cit pro hokej a skvělé dovednosti. MS dvacítek pro něj bylo těžké, protože absence opor Juraje Slafkovského, Filipa Mešára a Šimona Nemce hrály velkou roli. Ale talent Dvorský nepochybně má," píše The Hocky News.

Ten zařadil prvního českého hokejistu až na dvanácté místo, kam umístil brněnský klenot Eduarda Šalého, jenž zazářil na Hlinka Gretzky Cupu, kde zaznamenal v pěti zápasech šest bodů (4+2). Do elitní čtyřicítky se pak z Čechů vešel už jen liberecký Jakub Dvořák na 37. pozici. Ze Slováků také ještě obránce Jokeritu Maxim Štrbák.

Očekávanou jedničkou žebříčku je sedmnáctiletý Kanaďan a čerstvý mistr světa do 20 let Connora Bedard.

Jeho věkového souputníka z SKA Petrohrad Matveje Mičkova dal na třetí místo. Vzhledem k vyloučení Rusů z mezinárodní scény nebylo možné jej nyní na reprezentační scéně sledovat.

Potenciální zájemce o jeho služby může na draftu odradit fakt, že má v Petrohradu uzavřenou smlouvu. A také to, jak v Rusku nyní nakládají s mladíky, kteří se chtějí v touze po kariéře v NHL vyhnout doma povinné vojenské službě.

Mezi dva šikuly menší postavy Bedarda a Mičkova zařadil zámořský server robustního kanadského forvarda Adama Fantilliho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.