Hlavní obsah

Snový vstup do sezony! Hvězda NHL nasázela hattrick, zařídila obrat a zapsala se do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrteční noc v zámořské NHL byla nabitá atraktivními duely. Kromě řádění české lajny v Bostonu, který porazil Washington 5:2, bylo k vidění i umění nejproduktivnějšího hráče posledních dvou ročníků Connora McDavida z Edmontonu. Ten svým hattrickem dokonal obrat proti Vancouveru a zapsal se do historie, když překonal milník 700 bodů v NHL.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Connor McDavid (vlevo) a Zach Hyman z Edmontonu oslavují gól proti Vancouveru.

Článek

Davidu Pastrňákovi se zápas proti Washingtonu vydařil. Jeden gól dal, na tři přihrál a společně se svými parťáky se mohl radovat z prvního vítězství v sezoně. Stejný počet bodů nasbíral v zápase Edmontonu s Vancouverem kanadský útočník Connor McDavid, který však otočil jejich rozložení.

Ale popořádku. Olejáři prohrávali na začátku druhé třetiny 0:3 a nevypadalo to s nimi dobře. Jenže když máte v týmu nejproduktivnějšího hráče z posledních dvou sezon, nic není ztracené. V přesilovce McDavid našel svého německého parťáka Draisaitla, který snižoval na 1:3.

O deset minut později už se opět v přesilovce trefil sám pětadvacetiletý Kanaďan. V čase 39:19 na 3:3 vyrovnával v oslabení, při vyloučení McDavida za podražení, Nurse a hned bylo veseleji.

V šestnácté minutě třetí třetiny McDavid otočil skóre a 25 vteřin před koncem zápasu do prázdné brány obrat dokonal a završil hattrick, první v sezoně. Stal se šestým nejrychlejším hráčem v historii NHL, který dosáhl na milník 700 bodů v NHL (aktuálně jich už má 701). Potřeboval k němu 488 zápasů v základní části. Této statistice vévodí Wayne Gretzky, kterému stačilo pouze 317 utkání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články