Hlavní obsah

Je to šílené, Pasta nemá strop, žasnul Krejčí. Česká legie poháněla Boston

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

David Pastrňák gól a tři asistence, David Krejčí gól a dvě asistence, Pavel Zacha asistence. Jako ve zlatých dobách českého hokeje řádila na ledě Washingtonu formace složená z krajanů. Podpis pod výhrou 5:2 nemohl být zřetelnější.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Washington Capitals - Boston BruinsVideo: sntv

 
Článek

V dresu Bruins se při sezonní premiéře navíc představili i obránce Jakub Zbořil a vedle Tomáše Noska ve čtvrté lajně také debutant v NHL Jakub Lauko. Česká legie se činila.

Hlavní roli si ale tradičně přisvojil Pastrňák, který motal obranu Capitals. První branku hostů dával po jeho střele dorážkou kapitán Patrice Bergeron. Pak se hráč s číslem 88 vyháčkoval od mantinelu a z otočky překonal Darcyho Kuempera v domácí brance podruhé.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

David Pastrňák (vpravo) se raduje se spoluhráčem Davidem Krejčím.

„Davidovi by nemělo nic bránit, aby předváděl výborné výkony," řekl pro Sport.cz nejproduktivnější hráč historie New Jersey Devils Patrik Eliáš. A Pastrňák ho hned v sezonní premiéře vzal za slovo.

„Vidím ho každý den na tréninku. Je to prostě hráč světové třídy. Je to šílené. Ten kluk nemá žádný strop. Pořád se zlepšuje," podivoval se Krejčí, který svůj návrat do sestavy Bruins po ročním působení v Olomouci oslavil třemi body. Po Pastrňákově průniku bekhendem dloubnul puk pod horní tyčku a v 57. minutě utnul washingtonské naděje na zvrat.

„Možná si to Krejča nepřipouští, ale vždycky je jiné přejít z velkého ledu na malý. Je nám jasné, že se bude jen zlepšovat, ale už teď mi připadá, že je hodně dobrý," chválil Pastrňák.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Hokejisté Bostonu se radují v 1. kole NHL.

V minulé sezoně měl po letní rekonvalescenci slabší rozjezd sezony, ale vstup do té aktuální mu vyšel fantasticky.

„Samozřejmě na své hře pracuju každý den. Cítím se zkušený, ale pořád jsem dost mladý. Určitě si myslím, že se můžu dál zlepšovat, a taky se o to snažím každý den," řekl 26letý Pastrňák.

Nebylo ale všechno úplně bez mráčků. Před snížením Conora Shearyho na 2:3 Pastrňák trefil prvního hráče, marně pak stíhal domácí přečíslení a po washingtonské trefě vztekle praštil hokejkou o horní tyčku. Ale nakonec to byl jen malý stín na výkonu hráče, který je v posledním roce šestileté smlouvy.

O té nové se v zákulisí patrně čile jedná. Pastrňákův agent J.P. Barry je podle všeho v každodenním kontaktu s generálním manažerem Donem Sweeneym. Nová smlouva pro českého útočníka by měla atakovat 10 milionů dolarů na rok.

„Snažíme se probíhající jednání nekomentovat, ale David je výjimečný hráč. Jsme si jako majitelé vědomi, že musíme tlačit na to, abychom s ním kontrakt prodloužili," prohlásil vlastník Bruins Jeremy Jacobs.

„Já se ale starám jen o hokej. Soustředím se na to, aby moje výkony byly odpovídající. Žádný spěch. Na jednání je stále dost času," ujišťoval Pastrňák. A zápas ve Washingtonu ukázal, že tenhle přístup je správný.

„Chvíli bude trvat, než si všichni zvyknou na nový systém, nejrychleji se s ním ale seznámíte v zápasech. To jsou ty nejlepší testy," zmínil český útočník styl, který týmu ordinuje nový kouč Jim Montgomery.

„Byl to dobrý začátek. Ale musíme se ujistit, že napravíme pár chyb. Nebylo to úplně čisté. Dobré znamení ale je, že jsme schopni vyhrávat i takové zápasy," řekl před návratem do Bostonu Pastrňák.

V noci na neděli ho čeká s Bruins v TD Garden domácí premiéra proti Arizoně. Gólman Coyotes Karel Vejmelka se má na co těšit.

Reklama