Hlavní obsah

Souboj, jaký tu ještě nebyl! Dva hokejoví velikáni se dohodli na vzájemné bitvě

New York/Praha

Na ledě se kvůli pětadvacetiletému věkovému rozdílu nikdy nepotkali, přesto se jejich jména často společně skloňují. A to kvůli historické tabulce střelců NHL. Wayne Gretzky jí s 894 zásahy vévodí, a pokud ho může někdo předskočit, pak je to podle mnohých odborníků ruský forvard Washingtonu Alexandr Ovečkin, který na legendárního Kanaďana ztrácí z osmého místa 188 branek. Teď si to oba velikáni hokejové historie rozdají v přímém souboji. Brusle sice nenazují, pomůžou ale dobré věci.

Foto: Sport.cz

Alexandr Ovečkin a Wayne Gretzky změří síly ve videohře NHL 20.

Článek

Gretzky s Ovečkinem se mezi sebou domluvili, že změří síly v populární videohře NHL 20. Jejich souboj se uskuteční ve středu 22. dubna a hrát s bude na dva vítězné duely. Zápasy budou živě vysílat Capitals prostřednictvím streamovací služby Twitch.

Diváci budou moci během sledování utkání posílat peníze na charitativní projekty v době koronavirové pandemie. Konkrétně pro nadaci Monumental Sports & Entertainment a Edmontonskou potravinovou banku.

Vzájemný souboj inicioval Gretzky poté, co viděl na internetu Ovečkinovo video, na kterém hraje se svým brzy dvouletým synem Sergejem hru NHL 20.

„Tak moc se mluví o mém gólovém rekordu, takže mezi Alexem a mnou je hezké spojení. Napadlo mě, že bychom mohli společně udělat něco, co by lidé mohli sledovat a zároveň i pomoct získat peníze pro ty, kteří je potřebují," nechal se slyšet Gretzky.

Reklama

Související témata: