Hlavní obsah

Thompson uzavřel sedmiletou smlouvu s Buffalem na 50 milionů dolarů

Hokejový útočník Tage Thompson uzavřel v NHL novou dlouholetou smlouvu s Buffalem. Sedmiletý kontrakt, platný od sezony 2023/24, mu zajistí celkový příjem 50 milionů dolarů (1,23 miliardy korun), v průměru si tak čtyřiadvacetiletý hráč vydělá přes sedm milionů dolarů ročně.

Foto: Joshua Bessex, ČTK/AP

Útočník Tage Thompson uzavřel v NHL novou dlouholetou smlouvu s Buffalem.

Článek

Thompson, jenž má za sebou suverénně nejlepší sezonu kariéry, si výrazně finančně polepší. Po nadcházejícím ročníku mu vyprší tříletá smlouva na 4,2 milionu dolarů. Již na začátku května dal najevo, že by dres Sabres rád oblékal i v budoucnu.

"Tohle je místo, kde chci hrát dlouhou dobu. Chci být tím hráčem, který pomůže tomuto týmu vyhrávat, dostat se do play off a pak vyhrát Stanley Cup. Tohle všechno jsou ale samozřejmě jen slova, je potřeba pro jejich naplnění také něco udělat," prohlásil Thompson.

Buffalo získalo 26. hráče draftu 2016 ze St. Louis před čtyřmi lety při výměně za Ryana O'Reillyho. V sezoně 2019/20 odehrál jen necelých sedm minut, než jeho sezonu ukončilo zranění ramena a následná operace. V dalším ročníku stihl za 38 startů osm branek a šest nahrávek, což byla jeho osobní maxima.

V uplynulé sezoně se však stal tahounem Sabres, když jako nejproduktivnější hráč nasbíral za 78 utkání 68 bodů (38+30). Svou bilanci v NHL tak vylepšil na 103 bodů (56+47) v 223 utkáních základní části.

"Tage Thompson je ztělesněním klubové hrdosti, jakou očekáváme od každého hráče, který nosí dres Buffala," řekl generální manažer Sabres Kevyn Adams. "Jeho úspěšná minulá sezona je důkazem jeho odhodlání pomoci týmu zlepšit se jak na ledě, tak i mimo. A my věříme, že nám pomůže posunout se ještě mnohem výš," dodal Adams.

Reklama

Související témata: