Hlavní obsah

Trapné, zuřil naštvaný Hertl. Hráči Detroitu snad museli slyšet televizní komentátory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„A teď jedna šílená statistika,“ spustil do mikrofonu na začátku druhé třetiny úterního utkání NHL mezi Detroitem a San Jose jeden z komentátorů. Diváky u obrazovek informoval, že hokejisté Red Wings už 100 zápasů v řadě nedokázali vstřelit gól v oslabení, což je v nejslavnější hokejové lize světa nejdelší série od roku 1948. Asi tušíte, co následovalo...

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Útočník Detroitu Pius Suter (vlevo) oslavuje se spoluhráčem Filipem Hronkem jeden ze svých gólů proti San Jose.

Článek

Ani ne o minutu později totiž při přesilovce Sharks využil chyby obránce Brenta Burnse na útočné modré švýcarský útočník Pius Suter, po sólovém úniku překonal gólmana Jamese Reimera a zvýšil na 2:0.

Detroit se tak dočkal trefy v oslabení poprvé od 15. února 2020, kdy při prohře s Bostonem 1:4 skóroval v početní nevýhodě Darren Helm.

A aby toho nebylo málo, už za dalších 37 vteřin při stejném oslabení zužitkoval přečíslení dvou na jednoho Tyler Bertuzzi a Rudá křídla, která kvůli covidovému protokolu postrádala Filipa Zadinu, šla do vedení 3:0.

„Je trapné, co jsme na začátku druhé třetiny předvedli. Očekávali jsme, že nás přesilovka nakopne, ale dvakrát jsme v ní inkasovali. Úplně to změnilo obraz hry," zlobil se útočník Tomáš Hertl, jehož jedna asistence Žralokům nestačila a ti prohráli 2:6.

Téměř patnáct tisícovek fanoušků v Little Caesars Areně tak odcházelo domů spokojeno. Během duel je pobavil i hlavní rozhodčí Wes McCauley. Kanaďan, jenž v základní části NHL odřídil přes 1000 zápasů, si dlouhodobě užívá mluvení do mikrofonu, když divákům na stadionu oznamuje či odůvodňuje svůj verdikt.

Nejinak tomu bylo i v úterý, když ve 3. minutě hlásil pětiminutové tresty pro Givaniho Smithe a Jacoba Midddletona za rvačku. Posuďte sami...

Reklama