Hlavní obsah

Třetí prohra ze čtyř zápasů. Jsme rozhození, připustil Pastrňák. V play off nebude nic zadarmo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesát výher nasbírali nejrychleji v historii NHL, v těchto dnech se ale jasný lídr celkové tabulky trochu trápí. Boston prohrál tři z posledních čtyř utkání a překvapivě nestačil ani na jeden z nejhorších týmu sezony Chicago, od kterého si nechal nadělit rovný půltucet.

David Pastrňák po utkání s ChicagemVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

„Oni jsou daleko od play off, tak hrají uvolněně. A někdy jsou tyhle zápasy horší, oni nemají co ztratit. My se snažili soustředit na sebe, ale bohužel nám to tenhle týden nejde," uznal Pastrňák po prohře 3:6 v rozhovoru se spolupracovníkem Sport.cz.

Bruins ve čtvrtek ztratili domácí duel s Edmontonem, i když v něm vedli o dva góly (2:3). V sobotu zvládli otočit zápas s Detroitem (3:2), ale na cizím ledě se stejným soupeřem pohořeli (3:5). A v Chicagu si to nevyžehlili.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Ještě máme pár zápasů na tripu a věřím, že začneme hrát zase náš hokej, který nám zařídil play off a všechny ty výhry. Pár zápasů jsme teď rozhození, ale doufám, že to otočíme," prohlásil Pastrňák před zastávkami ve Winnipegu a v Minnesotě.

Své konto v noci na středu rozšířil o asistenci u gólu Pavla Zachy na 89 bodů (46+43) a je jasně nejproduktivnějším hráčem Bruins před Bradem Marchandem, který je na 56 bodech (20+36). Pastrňák by mohl figurovat i ve finálové trojici hlasování o Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezony, ačkoli na démonického kapitána Edmontonu Connora McDavida to podle všeho stačit nebude.

V závěru duelu s Blackhawks ještě mohl český útočník za stavu 3:5 vykřesat pro hosty naději. Po zákroku bývalého spoluhráče Jareda Tinordiho jel trestné střílení. Předvedl při něm svou oblíbenou kličku, kdy si puk přehodil z bekhendu na forhend, gólmanovi Alexi Stalockovi při zákroku dokonce vypadla hokejka, jenže Pastrňákovi v rozhodující chvíli kotouč ujel.

Sezonu má každopádně stále rozjetou na více než 100 bodů a 50 gólů. Vždyť do konce základní části ještě chybí Bruins odehrát 16 zápasů. Takže už jen čtyři trefy a celkem jedenáct čárek.

„Samozřejmě si výzvy dává každý hráč, aby se zlepšoval, ale že bych se tím nějak zabýval, to ne. Spíš se soustředím, abych hrál dobře. Zatím to tam padá a doufám, že to bude tak pokračovat," věří Pastrňák.

Boston před uzávěrkou trejdů posílil o beka Dmitrije Orlova a útočníka Garneta Hathawaye z Washingtonu. Z Detroitu pak přišel Tyler Bertuzzi, kterého chtěl kouč jim Montgomery zabudovat do lajny s Pastrňákem a Davidem Krejčím místo Pavla Zachy. Ale tahle varianta se moc neosvědčila a proti Blackhawks zase nastoupila kompletní česká lajna. Bertuzzi se přesunul do třetí formace a patřil tentokrát k nejlepším útočníkům Bruins.

„Kvůli nějakým zraněním (Taylor Hall, Nick Foligno) jsme byli donuceni, aby manažer udělal přestupy. Kluci jsou výborní. Od prvního dne, co přišli, tak super zapadli do týmu, jak hokejově, tak mimo led. Doufejme, že se budou cítit čím dál líp," věří Pastrňák.

V Bostonu se nikdo netají, že po takovém průběhu sezony je jediným cílem Stanley Cup, který Bruins získali naposled v roce 2011. Pak hráli ve finále ještě v letech 2013 a 2019. Při rozhodující sérii před čtyřmi lety se St. Louis byl i Pastrňák. K bostonskému triumfu chyběla tehdy jediná výhra. Loni pak Bruins vypadli v sedmi zápasech prvního kola s Carolinou.

„Každý vidí, jak silná (Východní) konference je. A mohli jsme to vidět i u těch výměn, kolik se jich stalo. Nebude tam nic zadarmo," tuší Pastrňák.

Reklama