Hlavní obsah

Tvrdost, rychlost, přesnost. A překážková dráha navrch. Pastrňák jde do hry o milion dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konkurence ostrá jak břitva. Ale David Pastrňák věří, že se v ní neztratí. Dovednostní soutěže na letošním All-Star Game v Torontu mají novou podobu. Osm disciplín určí nejkomplexnější hvězdu NHL. A vítěz bere milion dolarů.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

David Pastrňák vstřelil v zápase s Coloradem první hattrick v aktuálním ročníku (archivní snímek)

Článek

Už ve čtvrtek se do programu Utkání hvězd vrací draft, při kterém si čtyři kapitáni, kterým budou vypomáhat celebrity (mj. zpěváci Justin Bieber a Michael Bublé) sestaví své týmy. V pátek se pak tucet hokejových superstars pustí do ostře sledovaného souboje, v němž už se nebudou vyhlašovat vítězové jednotlivých kategorií, ale až celkový šampion.

„Skills competition“ nabídne závod o nejrychlejšího bruslaře, o nejtvrdší střelu, ovládání hokejky, střelbu z první a také soutěže v přihrávkách a přesnosti střelby. Každý hráč se musí představit ve čtyřech kategoriích. Osm nejlepších postoupí do nájezdů a top šestka pak ukáže svoje dovednosti v nejvděčnější soutěži, kterou bude překážková dráha ohodnocená dvojnásobným počtem bodů.

„Ve všech disciplínách, které se týkají střelby, by měl být Pasta v topu,“ myslí si legenda Devils Patrik Eliáš. Ostatně bostonská 88 podle toho také svou čtyřku vybírala: střela z první, nejtvrdší rána, technika hole a přesnost střely…

Na milion dolarů si ale kromě českého tahouna Bostonu dělá zálusk opravdový výkvět NHL: Nathan MacKinnon, Cale Makar (oba Colorado), Connor McDavid, Leon Draisaitl (oba Edmonton), Nikita Kučerov (Tampa Bay), Auston Matthews, William Nylander (oba Toronto), Quinn Hughes, J.T. Miller, Elias Pettersson (všichni Vancouver) a Mathew Barzal (NY Islanders). To je působivý seznam.

„Chtěli jsme vytvořit něco, co by hráče bavilo a čeho by se chtěli opravdu zúčastnit,“ řekl komisionář NHL Gary Bettman a přirovnal nový formát soutěží k atletickému desetiboji. „Korunujeme šampiona v dovednostech a věříme, že to bude zábavné pro hráče i fanoušky.“

Podoba tradičního sletu hokejových hvězd prošla zásadními změnami. NHL stále hledá ideální podobu All-Star Game a čas od času čelí většímu či menšímu brblání ze stran hokejových příznivců. Nová podoba dovednostních soutěží by ale měla kritické hlasy utlumit.

A čeho se dočkáme od Pastrňáka? Legrácek, nebo útoku na milion? „Myslím, že Pasta od sebe očekává velké věci,“ tvrdí bostonský kouč Jim Montgomery.

Reklama