Hlavní obsah

Ukončí trápení českého gólmana slavný Washington?

Washington/Praha

Sázka na české brankáře se klubům v NHL často vyplácí. A teď to vypadá, že by v případě slavného Washingtonu mohla platit dvojnásobně. Dobré služby pro Capitals odvádí mladý Vítek Vaněček, který proti Buffalu zaknihoval první čisté konto v zámořské lize. Teď se ale v NHL proslýchá, že by do klubu mohl přijít i jeho daleko zkušenější krajan. Ve hře je údajně příchod Davida Ritticha z Calgary.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

David Rittich v brance Calgary Flames.

Článek

Washington by podle zámořských zdrojů rád posílil kádr na pozici brankáře. Uzávěrka přestupů je stanovena na 12. dubna a Capitals si podle všeho dělají zálusk na služby Davida Ritticha, jenž neprožívá v Calgary Flames dobrou sezonu. Informaci o možném stěhování gólmana poslal do světa expert na NHL Pierre LeBrun z TSN.

„Big Save Dave" by byl podle něj pro Washington ideální volbou. Po této sezoně končí osmadvacetiletému brankáři v Calgary smlouva, v této sezoně nastoupil za Flames pouze devětkrát. Průměr inkasovaných branek na zápas má 2,93 a úspěšnost zásahů 90,4 procenta.

Capitals mají na pozici gólmana problémy. Henrik Lundqvist musel ještě před začátkem sezony na operaci srdce, Ilja Samsonov měl pro změnu problémy s covidem, tak by se jim zkušenější brankář mohl hodit. Odchodu Ritticha z týmu Flames nasvědčuje i to, že klub počítá na pozici jedničky se službami Švéda Jacoba Markströma. To je pro Ritticha jasným signálem, že pokud by chtěl chytat dál v NHL, musel by se pravděpodobně stěhovat do jiného klubu.

Ve Washingtonu už v minulosti dva české gólmany měli, když v Capitals působili Tomáš Vokoun a Michal Neuvirth.

Reklama

Související témata: