Hlavní obsah

Útočník Kulich se po debutu v NHL vrátil z Buffala na farmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Jiří Kulich se po pěti dnech vrátil z prvního týmu Buffala na farmu do Rochesteru. Devatenáctiletý rodák z Kadaně si v sobotu odbyl premiéru v NHL při porážce na ledě New Jersey 2:7. V pondělním vítězném utkání v New Yorku proti Rangers zůstal na tribuně. Sabres o jeho návratu na farmu informovali na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Jiří Kulich se vrací na farmu.

Článek

Kulich si o šanci v NHL řekl výbornými výkony v dresu Americans. Za 16 startů v této sezoně AHL si připsal 11 gólů a šest asistencí. V říjnu se blýskl hattrickem. V týmu je produktivnější pouze švédský útočník Isak Rosén, jenž posbíral o dva body více. V bodování celé ligy je Kulich desátý a patří k nejlepším střelcům.

Odchovance Chomutova, který letos získal stříbro na mistrovství světa dvacítek v Halifaxu, draftovalo Buffalo loni v 1. kole na 28. místě. V minulé sezoně nastupoval také v AHL a v 62 utkáních základní části nasbíral 46 bodů za 24 branek a 22 asistencí. V play off ve 12 utkáních zaznamenal sedm gólů a čtyři přihrávky. Do Severní Ameriky odešel rodák z Kadaně loni po draftu z extraligových Karlových Varů.

Související témata: