Hlavní obsah

Vegas povolalo z farmy českého brankáře, může doufat v premiéru v NHL

Český brankář Jiří Patera se přiblížil premiéře v NHL při zranění jedničky Vegas Robina Lehnera. Třiadvacetiletého odchovance pražské Slavie povolali Golden Knights z farmy v Hendersonu z nižší AHL a Patera bude krýt v závěru sezony záda Loganu Thompsonovi. Lehnera čeká operace zraněného ramena a tento ročník pro něj skončil.

Foto: Sport.cz

Jiří Patera na archivním snímku.

Článek

Pateru si vybralo Vegas v roce 2017 v 6. kole na 161. pozici. V této sezoně odchytal v AHL za Silver Knights 21 zápasů s průměrem 2,89 inkasovaného gólu na zápas a s úspěšností zákroků 90,3 procenta. K 15 utkáním nastoupil také ještě o soutěž níže v ECHL za Fort Wayne Komets, měl průměr 2,77 branky na utkání, úspěšnost 90,6 procenta a jednou udržel čisté konto.

V minulém ročníku odchytal v době přerušení severoamerických soutěži kvůli pandemii koronaviru při debutu v extralize za Motor České Budějovice 15 utkání, měl průměr 3,56 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 88,7 procenta a jednou udržel čisté konto. Potom se představil premiérově v AHL a odchytal v ní do konce ročníku sedm utkání.

Před touto sezonou nenastoupil Patera ani v jednom z dosavadních čtyř přípravných duelů Vegas. Jen v tom druhém při domácí výhře 4:3 nad Coloradem sledoval ze střídačky počínání Laurenta Brossoita. S Vegas mu vstoupil v platnost druhý rok tříletého nováčkovského kontraktu.

Lehner se zranil už 9. února při porážce s Calgary 0:6. V boji Vegas o play off se ale vrátil a ještě stihl deset utkání. Minulý týden ve středu ale po první třetině zápasu s Washingtonem odstoupil ze hry. Thompson v této sezoně odchytal 16 utkání s průměrem 2,64, úspěšností 91,7 procenta a jednou udržel čisté konto.

Vegas dnes čeká boj o udržení naděje na postup do play off v Dallasu. Z devátého místa Západní konference právě na Stars, kteří drží poslední postupovou pozici, ztrácí tři body. Golden Knights zbývá sehrát do konce základní části stejně jako Dallasu tři duely. Vegas, které hned ve své premiérové sezoně v NHL 2017/18 postoupilo do finále Stanleyova poháru, hrozí poprvé v krátké klubové historii absence v play off.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články