Hlavní obsah

Věštec Nečas se nespletl. Rozhodovaly přesilovky, které sám řídil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak řekl, tak to bylo. Útočník Caroliny Martin Nečas se v předvečer play off rozpovídal v pořadu Příklep na Sport.cz o sérii prvního kola s New York Islanders. A zavěštil si s úžasnou přesností.

Jaký plat by mohl brát Martin Nečas při podpisu nové smlouvy? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Islanders hrají podobně jako my. Série bude o obraně. Oba týmy mají dobré gólmany a hodně budou rozhodovat přesilovky, na ty se musíme hodně zaměřit," vykládal Nečas. Přesně tak úvodní duel vypadal. V základní části patřilo Carolině ve využití početních výhod až 20. místo s úspěšností 19,8 procenta. Na úvod série ale využili 2 ze 4, zatímco jejich newyorští soupeři měli v přesilovkách bilanci 0/4.

„Především jsme vyhrávali vhazování. Začínali jsme s pukem, což je vždycky důležité. Puk nám taky nezůstával na hokejkách moc dlouho a dobře jsme ho rozehrávali. Je to hodně o sebevědomí," řekl Nečas, který od modré čáry všechno řídil.

Před góly Hurricanes hledal osmatřicetiletého spoluhráče Brenta Burnse. Vousatý bek nejprve skvěle nahrál Sebastianu Ahovi, podruhé pak jeho střelu příkladně tečoval za Ilju Sorokina Stefan Noesen. V obou případech si Nečas připsal asistenci. „V přesilovkách je důležité se párkrát dotknout puku, abyste získali dobrý pocit. Měli jsme kvalitní pohyb. Jen tak dál," pochvaloval si Nečas.

Domácí na Sorokina vyslali celkem 37 střel a rozdali 39 hitů. Islanders měli ještě o pět hitů víc, ale z 26 pokusů dostali za finského brankáře Caroliny Anttiho Raantu jediný puk zásluhou Ryana Pulocka.

„Sorokin chytal skvěle. Předvedl několik zákroků při šancích, které nám mohly rozhodnout zápas. Ale Rants měl také velké momenty, hlavně ve třetí třetině," pochvaloval si kouč Hurricanes Rod Brind'Amour, který stejně jako Nečas správně tušil, jak bude zápas vypadat. „Nepřekvapilo mě to. Oba gólmani měli skvělé zásahy a týmy do toho šly pěkně tvrdě."

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

Do druhého utkání v PNC Areně tak opět naskočí mezi tyče Caroliny 33letý Fin, který dostal přednost před Dánem Frederikem Andersenem.

„Pár střel jsem neviděl, ale naši kluci je výborně zablokovali. Důležité bylo, že v první třetině jsem měl pár zákroků, abych se dostal do hry. Když vás rozproudí domácí publikum, dodá vám to energii," líčil gólman Raanta.

Reklama