Hlavní obsah

VIDEO: Slovutná NHL? Hráči Jágrovy Philadelphie stáli a vyčkávali jako na rybníku

TAMPA/PRAHA

Byly to zvláštní momenty. V zámořské NHL a vůbec ve vrcholovém hokeji takřka nevídané. Hráči se proměnili během hry v téměř nehybné figury a diváci se divili. Tampa proti Philadephii úporně bránila, tým Jaromíra Jágra mnohdy dlouhé sekundy také jen vyčkával, jestli jej soupeř bude napadat. A byly z toho záběry jako ze zápasu kdesi na rybníku, kde borci po akci nabírají síly a pokřikují na sebe, že poražený platí rundu. Tampa nakonec v prodloužení vyhrála 2:1.

Foto: Chis 0´Meara, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie v utkání proti Tampě Bay

Článek

Aktéři duelu byly vystaveni ostrým slovním atakům za úroveň a tempo hry. Tampa si kryla střední pásmo, do žádných riskantnější operací se nepouštěla a slavila s tím úspěch.

Podle zámořských médií to občas připomínalo basketbalový zápas před zavedením časového limitu na zakončení útoku. Slovutná NHL se tímto utkáním cítila skoro dotčená.

„Byl to historický zápas. V tom smyslu, že jsem nikdy neviděl, aby byl tolik svázán taktikou. Systém Tampy Bay je nesmírně efektivní. Zacpou střední pásmo a je těžké přes něj projít. Philadelphia na to chtěla pravděpodobně poukázat. Liga by s tím měla něco dělat. Hokej přece býval nejrychlejší hrou na ledě," podivil se i Scotty Bowman, ikona NHL.

Ani sudí se na to nemohl dívat a hru přerušil.

Co říkají na tuto situaci pravidla?
Kotouč musí být udržován v pohybu po celý čas hry. Kromě jediného zavedení kotouče za vlastní branku musí mužstvo, které má kotouč v držení ve svém obranném pásmu, hrát kotoučem kupředu směrem k soupeřově brance s výjimkou, že mu v tom brání protihráči.

Reklama

Související témata: