Hlavní obsah

Washington přišel v NHL o Kuzněcova, hokejistu čeká asistenční program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský hokejista Jevgenij Kuzněcov vstoupil do asistenčního programu NHL a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hráčům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a podobných záležitostí. V pondělí o tom informovalo vedení soutěže. Washingtonu bude jednatřicetiletý střední útočník zatím neupřesněnou dobu chybět.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Ruský hokejista Jevgenij Kuzněcov

Článek

Kuzněcov hraje za Capitals od roku 2014, spolu s play off má v NHL na kontě přes 800 zápasů. V tomto ročníku zaznamenal v 43 duelech pouze 17 bodů, Washingtonu patří v tabulce Metropolitní divize předposlední místo.

Podle agentury AP je vítěz Stanley Cupu a dvojnásobný mistr světa Kuzněcov čtvrtým hokejistou, který se v této sezoně NHL zařadil do asistenčního programu. Jedním z nich je i jeho krajan Valerij Ničuškin z Colorada. V minulosti tento program absolvoval také český útočník Jakub Vrána.

V roce 2019 měl Kuzněcov na mistrovství světa na Slovensku pozitivní nález na kokain. Od federace IIHF obdržel čtyřletý zákaz startů na mezinárodních turnajích, v NHL nesměl hrát tři zápasy.

Reklama

Související témata: