Hlavní obsah

Začnou Plameny pomalu vyhasínat? Tkachuk je údajně na odchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V této sezoně dominoval. Překonal hranici sta bodů a po konci základní části mu jich v kolonce kanadského bodování svítilo 104. Jedna z největších hvězd Calgary Matthew Tkachuk sice měla fantastickou sezonu, spekulovalo se, že u Flames podepíše dlouholetou smlouvu, k čemuž se nejspíš schylovat nebude. Čtyřiadvacetiletý Američan se podle všeho bude stěhovat. Je ve hře vytvoření dvojice s bratrem Bradym v Ottawě?

Foto: Profimedia.cz

Matthew Tkachuk během utkání play off proti Edmontonu Oilers

Článek

Fantastický ročník, který Tkachuka vynesl na osmé místo celého bodování NHL, pro něj skončil v play off v sérii proti největšímu rivalovi - Edmontonu. Jeho tým nestačil na šikuly McDavida a Draisaitla. I přesto mohl být se svými výkony v bojích o Stanley Cup spokojen. Za 12 odehraných zápasů stihl nasbírat deset bodů.

Nyní je ale možné, že dojde k jeho odchodu z Calgary, což by málokdo očekával. Ještě když se perfektně doplňoval s Johnnym Gaudreauem, jenž už hráčem Plamenů pár dnů není, podepsal v Columbusu. Tím kádr, ve kterém kdysi působili Roman Turek, Robert Reichel či Aleš Kotalík, tak přišel o jednoho z tahounů. Otázka je, zda by tyto hráče dokázali Flames nahradit. Absence druhého z lídrů by byla značnou ztrátou. A to se mluvilo se mluvilo o tom, že si Tkachuka pojistí kanadský klub dlouholetým kontraktem. Americký forvard je chráněným volným hráčem a na veřejnost začaly prosakovat informace, že vztahy mezi ním a klubem nejsou nejlepší. I to je jeden z důvodů, proč ho Plameny zapsaly k arbitráži.

Tkachuk údajně předložil vedení klubu seznam týmů, kam by byl ochoten přestoupit. Jeho možnými zaměstnavateli mohou být St. Louis Blues, kde Matthew strávil velkou část dětství, když tam jeho otec Keith Tkachuk působil. Poté se nabízí Vegas, Florida, Nashville, Dallas, Rangers nebo New Jersey. Nemluví se ale o Ottawě, což by pro něj mohlo být velmi zajímavé angažmá, poněvadž jeho mladší bratr Brady vykonává u Senátorů funkci kapitána, a k vidění by tak mohla být v týmu NHL další bratrská dvojice.

Reklama

Související témata: