Hlavní obsah

Zbláznil se? Troufalý požadavek ho může vynést do hvězdné společnosti NHL

Ottawa/Praha

Patrně zkouší, co si může dovolit. Jenže to vypadá, že kanadský hokejový útočník Mark Stone při vyjednávání o novém kontraktu s Ottawou přestřelil. Zatímco Senátoři nabízejí svému nejproduktivnějšími hráči uplynulé sezóny pět miliónů dolarů ročně, mistr světa z roku 2016 požaduje ještě o čtyři milióny více. Obě strany tak jsou k dohodě na míle vzdáleny, rozhodnout tak nejspíš bude muset nezávislá arbitrážní komise, jejíž jednání začne v pátek 3. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Reakce Marka Stonea po neproměněné šanci.

Článek

Pokud by soudce vyhověl požadavku šestadvacetiletého rodáka z Winnipegu, šlo by o nejvyšší částku v historii arbitráže NHL. Rekordman v přisouzeném platu je dosud současný obránce Montrealu Shea Weber, jemuž soud před sedmi lety přiřkl částku 7,5 miliónů (tehdy hrál za Nashville). Druhé místo pak patří útočníkovi Winnipegu Jacobu Troubovi - před dvěma týdny vysoudil plat 5,5 miliónu.

Stone, jehož si Ottawa vybrala v draftu v roce 2010 až jako 178. v celkovém pořadí, byl v minulém ročníku s 62 kanadskými body v 58 zápasech nejproduktivnějším hráčem Senátorů. Po sezóně mu vypršel tříletý kontrakt s průměrným platem 3,5 miliónu.

Nyní se dočká vylepšené smlouvy, jeho devítimiliónový požadavek je však hodně přemrštěný. Vždyť v minulé sezóně NHL se našlo jen sedm hokejistů, kteří měl tzv. cap hit (průměrná část výdělku hráče za sezónu započítávaná do platového stropu klubu) alespoň devět miliónů dolarů.

A šlo o hvězdy NHL - Patricka Kanea s Jonathanem Toewsem z Chicaga, Anžeho Kopitara z Los Angeles, Alexandra Ovečkina z Washingtonu, Jevgenije Malkina z Pittsburghu, Jamieho Benna z Dallasu a P.K. Subbana z Nashvillu.

Přidá se k nim nyní i Stone?

Reklama

Související témata: