Hlavní obsah

Žihadlo od Marchanda? Bostonský provokatér už jiný nebude

Hlavně díky Bradu Marchandovi je Boston v sérii prvního kola play off NHL s Carolinou pořád ve hře. Nejproduktivnější hokejista Bruins (4+7) se na výhře 5:2 v šestém zápase podílel gólem a asistencí. V kolonce trestů měl ale také 4 minuty, které vyfasoval za píchnutí hokejkou do břicha Jesperiho Kotkaniemiho.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Brad Marchand z Bostonu při utkání s Carolinou.

Článek

Necelé čtyři minuty před koncem vedl Boston v TD Garden o čtyři góly a Marchand, který už asi jiný nebude, si neodpustil dát finskému útočníkovi "žihadlo".

Kotkaniemi oplácel seknutím, eskalující konflikt však rychle zatípli Marchandovi spoluhráči i sudí a bostonská hvězda dostala možnost vychladnout na trestné lavici.

Určitě to nebylo nic hrůzostrašného, v kontextu předchozích Marchandových výstřelků vlastně čajíček.

Na schůzku s čepelí hokejky kanadského útočníka nevzpomínají rády slabiny obránce Jakea Dotchina, který v této sezoně pomáhal udržet extraligovou příslušnost Kladnu.

V únoru se Marchand nezdráhal napadnout brankáře Pittsburghu Tristana Jarryho a dostal distanc na šest zápasů. Ale ani v sérii s Hurricanes, která vyvrcholí sedmým zápasem v sobotu od 22:30 SELČ v Raleigh, nevynechá jedinou příležitost vyvést soupeře z míry.

"Nesnáší ho celá liga," tvrdil Tomáš Plekanec, který si s Marchandem užil svoje během působení v Montrealu, jehož byl Boston úhlavním rivalem.

Občas ale i Marchand pocítí svou vlastní medicínu. V roce 2015 seknul bostonského útočníka mezi nohy obránce Vancouveru Brandon Prust a dostal od vedení ligy pokutu 5 tisíc dolarů.

"Moje nejlíp utracené peníze," ušklíbl se tehdy Prust...

Reklama

Související témata: