Hlavní obsah

Zohorna se z prvního týmu Calgary vrátil na farmu

Český hokejový útočník Radim Zohorna se vrátil z prvního týmu Calgary Flames na farmu do celku Calgary Wranglers do nižší AHL. Šestadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu má za sebou první zkušenost v kádru Flames, kteří jej získali 3. října z Pittsburghu, nastoupil v pěti zápasech a nebodoval.

Foto: Sport.cz

Radim Zohorna na archivním snímku.

Článek

Calgary po Zohornovi sáhlo v říjnu poté, co jej Penguins při pokusu poslat na farmu zařadili na listinu volných hráčů. Flames jej následně poslali také do AHL, kde si ve 20 zápasech připsal 16 bodů za pět branek a 11 asistencí.

V Zohornově dvouleté smlouvě na celkem 1,5 milionu dolarů letos vstoupila v platnost jednocestná dohoda, která mu zaručuje i na farmě příjem 750 tisíc dolarů. V NHL působí třetí sezonu a celkem má na kontě z 30 zápasů čtyři góly a šest přihrávek.

V nižší AHL sehrál za Wilkes-Barre/Scranton a Calgary Wranglers 71 utkání v základní části a připsal si 48 bodů (20+28). Ve čtyřech duelech play off dvakrát skóroval a přidal tři asistence.

Zohorna, který hrál v české reprezentaci i se staršími bratry Tomášem a Hynkem, předloni v dubnu podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Penguins roční dvoucestnou smlouvu a vydal se do NHL z extraligové Mladé Boleslavi. Loni na začátku srpna podepsal s Pittsburghem nový dvouletý kontrakt. V extralize získal v letech 2017 a 2018 tituly s Kometou Brno.

Reklama

Související témata: