Hlavní obsah

Zraněný Francouz bude chybět Coloradu tři až čtyři týdny

Český hokejový brankář Pavel Francouz bude chybět Coloradu tři až čtyři týdny kvůli zranění v dolní části těla, které utrpěl v úterním přípravném utkání s Vegas (4:7). Pro jednatřicetiletého plzeňského odchovance to bylo druhé vystoupení v přípravě poté, co celou minulou sezonu vynechal po operaci kyčlí.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Zraněný brankář Colorada Pavel Francouz.

Článek

Francouz, který má ještě na nadcházející sezonu platný dvouletý kontrakt celkem na čtyři miliony dolarů, se zranil v polovině utkání za stavu 1:2 a nahradil jej Jonas Johansson. Do té doby pochytal 18 z 20 střel. Předtím odchytal o týden dříve také první půlku duelu na ledě Vegas a při porážce 3:4 inkasoval dvě branky z 16 střel.

Do Severní Ameriky odešel Francouz v roce 2018 po třech letech strávených v Čeljabinsku v KHL a v první sezoně okusil NHL ve dvou duelech. Jinak chytal v AHL za Colorado Eagles.

V dalším ročníku ale ve 34 zápasech pomohl k 21 výhrám, měl průměr 2,41 obdržené branky na utkání, úspěšnost zákroků 92,3 procenta a jednou udržel čisté konto. V šesti duelech play off si udržel průměr 3,23 gólu, úspěšnost 89,2 procenta a také vychytal jednu nulu.

Reklama

Související témata: