Hlavní obsah

Ztratil vědomí, nic si nepamatoval. Česká hvězda v NHL až z videa zjišťovala, co se stalo

Washington/Praha

Dva týdny musel na zápasové zatížení zapomenout. Hokejový obránce úřadujících šampiónů NHL Michal Kempný utrpěl v přípravném duelu se St. Louis po zákroku loktem Roberta Bortuzza otřes mozku, kvůli kterému přišel o první dva soutěžní duely. Nyní už je ale hodonínský rodák zcela fit a ve středu nebude chybět v sestavě Washingtonu při repríze posledního finále Stanley Cupu proti Vegas.

Foto: Profimedia.cz

Michal Kempný v dresu Washingtonu.

Článek

Po ostrém zákroku od Bortuzza zůstal několik vteřin ležet na ledě, nakonec se ale dokázal postavit a odjel na střídačku a následně do kabiny. Cestou z ledu se ještě Kempný při rozhovoru se spoluhráči usmíval.

Čemu? To se od osmadvacetiletého zadáka nedozvíte. Ne ale proto, že by obsah konverzace nechtěl prozrazovat... „Nepamatuju si totiž celé střídání, (které zákroku předcházelo). Ztratil jsem vědomí. Všechno jsem pak viděl až na videu," přiznává Kempný pro nhl.com.

S otřesem mozku až dosud neměl zkušenost, proto nevěděl, co může očekávat. „Prvních pár dní mě bolela hlava, bylo to takové divné. Pak jsem se ale s každým dalším dnem začal cítit o něco lépe," řekl Kempný.

Klubové vedení však nechtělo návrat českého obránce uspěchat, takže mu nakonec od hokeje dalo takřka dvoutýdenní pauzu. „Bylo to trochu frustrující, ale doktora jsem musel poslouchat. Asi tři čtyři dni jsem vůbec nic nedělal. Pak jsem začal cvičit a posilovat," vzpomíná na následky Bortuzzova zásahu, který sice rozhodčí jako faul nevyhodnotili, Oddělení hráčské bezpečnosti ale kanadskému obránci Blues udělilo stopku na tři zápasy (dva přípravné a jeden soutěžní).

„Vždycky chci být součástí týmu, jenže teď jsem klukům nemohl pomoct, Musel jsem se s tím vypořádat, ale teď už jsem zpátky a pořádně natěšený," vyhlíží Kempný dnešní utkání proti Vegas.

Jaškina čeká debut za Capitals

V něm si premiéru za Capitals odbude další Čech, Dmitrij Jaškin, jehož Washington získal před týdnem poté, co rodáka z Omsku umístilo St. Louis na listinu volných hráčů. „Jaškin už se sžívá s naším systémem a je připravený. Jsem nadšený, že budeme moct vidět, co našemu týmu dodá," uvedl kouč Washingtonu Todd Reirden.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články