Hlavní obsah

Baník Karviná chce hrát polskou hokejovou ligu

Karviná

Hokejový celek Baník Karviná, který byl v minulém týdnu vyřazen kvůli finančním nesrovnalostem z druhé ligy, chce startovat v nejvyšší polské soutěži. Klub, jemuž šéfuje olympijský vítěz z Nagana David Moravec, se na vedení ligy písemně obrátil s oficiální žádostí o zařazení do soutěže. Polský svaz ji bude projednávat na svém zasedání 23. srpna.

Článek

Polské řády start zahraničního klubu nevylučují, Karviná by však před svým přijetím musela prokázat svoji solventnost. Podle Dawida Chwalky z vedení svazu by klub musel zaplatit 200 tisíc zlotých (1,2 miliónu korun) za divokou kartu a garantovat rozpočet alespoň ve výši dva miliónů zlotých.

"Pak by museli úspěšně projít i licenčním řízením," uvedl Chwalka na webu hokej.net. Prohlásil, že svaz o karvinské žádosti rozhodne 23. srpna na zasedání v Opoli.

Karviná byla minulý týden vyřazena z východní skupiny druhé ligy kvůli opakovanému nerespektování rozhodnutí smírčí komise.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.