Hlavní obsah

Čistky na Ukrajině jsou potřeba. Ruská hokejová legenda se netají šokujícími názory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žije si luxusní život ve Švýcarsku, ale když přijde řeč na počínání jeho původní vlasti a jejího vedení, papouškuje režimní propagandisty. Legenda sovětského a ruského hokeje Vjačeslav Bykov skálopevně stojí za prezidentem Vladimirem Putinem a jeho „speciální operací“ na Ukrajině.

Foto: www.khl.ru

Ruský trenér Vjačeslav Bykov

Článek

V osmdesátých a začátku devadesátých let sbíral zlaté medaile na MS coby hráč a světové tituly pak vybojoval i v roli trenéra a nad hlavu zvedl coby kouč i Gagarinův pohár pro vítěze KHL.

Na rozdíl od hvězdných souputníků ze slavných časů sborné, sám si nikdy nezahrál NHL, přestože byl draftovaný Québeckem. Místo do zámoří zamířil do švýcarské ligy, kde hájil především barvy Fribourgu. A v bohaté zemi pod Alpami už se také usadil.

Foto: www.khl.ru

Zklamaná střídačka hokejistů Ufy s trenérem Bykovem

Život zde si evidentně velice oblíbil, nicméně jakmile mluví o Švýcarsku v souvislosti se sankcemi proti Rusku, moc chvály pro něj nemá.

„Tohle Švýcarsku nedává dobrý kredit. Vždy bylo neutrální zemí, ale jak vidno, propaganda pracuje do takové míry, že svoji neutralitu porušuje," kritizuje kroky švýcarské konfederace, která se k části západním sankcím vůči Rusku po jeho vpádu na Ukrajinu, připojila.

„Je ale jedno, jak dlouho bude speciální operace pokračovat, protože pravda bude v pravý čas odhalena. Doufám, že se tak stane velmi brzy, aby se lidé mohli dozvědět skutečnou pravdu," vyjádřil své stanovisko v rozhovoru pro ruský server Sports.ru.

„Říkají o nás, že jsme agresoři a Putin je diktátor. Jenže doopravdy jsou to Američané a Evropané, kteří jsou agresoři. Střílí lidi na ulicích, lidé u nich bydlí v krabicích a trápí je nezaměstnanost. Mají sami svých problémů dost, ale mluví o tom, jak žijeme my. Jak se říká, není důležité, jak žiju já, hlavně aby sousedovi chcípla kráva," přednesl svůj obrázek o životě na Západě.

Podle Bykova západní země nerozumí laskavosti a dobré duši Rusů. A co se týče války na Ukrajině, jen opakuje slova, která často padají z Putinových úst. Nemohou samozřejmě chybět zmínky o fašistech a kontroverzním představiteli boje za ukrajinskou nezávislost z dob druhé světové války Stepana Bandery.

„Během druhé světové války otec mé ženy bojoval proti fašistům. A do roku 1950 prováděl čistky na území Sovětského svazu, kde se stále pohybovali členové hnutí Stepana Bandery. Pro ty čistky je důvod. Bandera je ohavnost sama a jeho ozvěna se dnes znovu ozývá. Mladí lidé mají vymyté mozky. Já podporuji ruskou pomoc Donbasu, protože tihle lidé ztratili své milované a celé roky je na nich páchána genocida," myslí si Bykov.

Pak ani nepřekvapí jeho mínění o ukrajinském prezidentovi Volodymiru Zelenském. „Mají oni vůbec prezidenta? Tam tahá za nitky někdo jiný. Je to celé divadlo," dodal někdejší skvělý hokejista.

Reklama

Související témata: