Hlavní obsah

Dresy půjdou do aukce. Projekt O Kapku lepší hokej podporují ligové kluby i reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 4. února je dnem boje proti rakovině a už počtvrté se k němu přidává velká podpora hokejového hnutí v Česku. Charitativní projekt O Kapku lepší hokej podpoří nejen všechna extraligová a prvoligová mužstva, ale i celky univerzitní ligy a také národní tým na Švédských hrách.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Aleš Jergl z Hradce Králové v dresu s oranžovými prvky před brankářem Českých Budějovic Dominikem Hrachovinou.

Článek

Cílem je nejen šířit povědomí o nádorových onemocněních, či problematice poruch krvetvorby u dětských pacientů, ale také finanční pomoc. Tváří letošního projektu sedmnáctiletý hokejista slávistického dorostu Sebastian Weitz, jenž má za sebou úspěšnou transplantaci kostní dřeně.

„Symbolem je oranžová stužka, neboť právě tato barva symbolizuje boj s poruchou krvetvorby. Vybraní hráči proto budou mít dresy se speciálními oranžovými prvky, brusle a hokejky si budou doplňovat oranžovými motivy, hrát se bude s unikátními puky a trenéři budou nosit na klopách sak stužky," přibližuje ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje Dita Loudilová.

Konkrétně během utkání 44. a 45. extraligového kola nastoupí v každém utkání domácí kapitán a vybraný hostující hráč ve speciálním dresu s oranžovým rukávem a dalšími prvky projektu.

Podobně jako v první lize budou připraveny také speciální puky, chybět nebudou ani přelepky na helmách a další oranžové prvky na výstroji hráčů. Reprezentanti ve všech třech zápasech turnaje v Malmö obléknout speciálními dresy s prvky projektu a bílá sada se bude po turnaji dražit.

Aukce dresů a hokejových předmětů z ligových soutěží se už rozběhla, příští týden se přidá dražba reprezentačních dresů, ale fanoušci mohou přispět i zakoupením speciálních předmětů z fanshopu nebo oranžové památeční stužky v hodnotě 40 Kč teď o víkendu na některém zápase či libovolným příspěvkem do kasičky fondu Kapka naděje přímo na stadionu.

Reklama

Související témata: