Hlavní obsah

Fina Söderholma u německých hokejistů nahradil trenér Kreis

Nástupcem finského trenéra Toniho Söderholma u německé hokejové reprezentace se stal Harold Kreis, který dosud vedl Schwenningen. Čtyřiašedesátiletý rodák z Kanady podepsal smlouvu na tři roky. Jeho asistentem se stal další bývalý německý reprezentant Alexander Sulzer. Svaz je dnes představil na tiskové konferenci.

Foto: www.deb-online.de

Finský trenér Toni Söderholm na archivním snímku.

Článek

"Už jsem toho zažil v kariéře spoustu, ale pracovat jako reprezentační trenér je něco mimořádného. Beru to jako velkou poctu," řekl Kreis, který už působil u národního týmu jako asistent na světových šampionátech v letech 2010-2012.

Rodák z Winnipegu má kanadské i německé občanství. Německo reprezentoval ve 187 zápasech. Jako obránce nastupoval 19 sezon za Mannheim, s kterým získal v letech 1980 a 1997 mistrovský titul. Mužstvo Adler poté i trénoval, vedl také Düsseldorf. Koučoval rovněž ve Švýcarsku, kde vyhrál ligu s Luganem a Curychem. Je členem Síně slávy německého hokeje.

Söderholm, který koučoval německou reprezentaci od roku 2018, přijal v listopadu nabídku Bernu.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články