Hlavní obsah

Hokejová bašta, za kterou hráli Růžička, Richter, Beránek i Hlinka, je na kolenou

Je skoro na dně. Koronavirová krize těžce doléhá i na tradiční slovenskou hokejovou baštu - Duklu Trenčín. Podle slovenských médií má klub velké potíže: ocitl se na kolenou. Ale nejen on. Neřeší teď umístění či boj o titul, na který v historii opakovaně dosáhl. Ani posily. Jde o holé přežití. A na problém to vypadá pro celou slovenskou soutěž, s jejímž začátkem a příští podobou to po nedávném utlumení činnosti Slovanu Bratislava, vypadá nejasně.

Foto: Sport.cz

Matej Tomek v uplynulé sezoně hájil branku Trenčína. Ilustrační foto.

Článek

Finanční výpadek, způsobený předčasně ukončenou sezónou, vyčíslila Dukla, za kterou ve vojenské éře hrávala i taková česká esa jako Vladimír Růžička Josef Beránek, Pavel Richter ale pár utkání i Ivan Hlinka a později slovenské hvězdy Pavol Demitra a Žigmund Pálffy, na přibližně 330 000 eur (cca. 10 milionů korun). Pryč jsou peníze z nenaplněných komerčních smluv i ze vstupného na play off.

Nahradit ztracené peníze je v současné situaci extrémně náročný úkol, klub podle slovenských médií ovšem nekapituluje. "Hráčům jsme vysvětlili, v jaké jsme se ocitli situaci. Myslím, že všichni to pochopili. Máme vůči nim ještě nějaké závazky. Pár sponzorů, kteří nám zůstali, nám přislíbili pomoc. Máme však i další partnery, kterým musíme vyrovnat závazky," nastiňuje nelehkou situaci trenčínský manažer Eduard Hartmann.

Vedení Dukly hledá všechny možné způsoby, jak problém řešit. "Kluby společně požádaly o pomoc svaz i další instituce. Nápomocný může být i stát," doufá Hartmann, podle něhož sezóna stojí přibližně milion eur.

Klubu se snaží pomoci i fanoušci. Ti se snaží virtuálně vyprodat hlediště zimního stadionu. Zatím se dostali na sumu necelých 10 000 eur. "Je to obrovské gesto, velmi si toho ceníme," děkuje Hartmann.

Reklama

Související témata: