Hlavní obsah

Je to hrdinka! Ovečkin vychvaloval ruskou dopingovou hříšnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tímhle si zřejmě ani jeden u českých fanoušků „nešplhne.“ Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin pořádal, jako již tradičně, tzv. Ovi Cup, tedy týdenní hokejový turnaj pro mládežnické týmy z celého Ruska, na jehož závěrečném ceremoniálu po zápasu legend, vystoupila i mladičká krasobruslařka Kamila Valijevová. Ta se „proslavila“ svým dopingovým skandálem během únorové olympiády. Slavný Ovi o ní teď prohlásil, že je hrdinka a fandí jí celým svým srdcem.

Foto: Denis Bushkovsky / Match TV

Krasobruslařka Kamila Valijevová se se zasněným pohledem dívá na hokejistu Alexandera Ovečkina.

Článek

Ruský hokejista Alexander Ovečkin se nikdy netajil svou nákloností k prezidentu Vladimiru Putinovi, čímž si získal řadu nepřátel. Po vypuknutí války na Ukrajině se stal terčem kritiky poté, co si ze svého profilu na sociální síti neodstranil společnou fotografii s ruským vůdcem. Nyní se stal terčem kritiky znovu.

Vyjádřil totiž podporu šestnáctileté krasobruslařce Valijevové, která byla největší aspirantkou na zlato na olympijských hrách v Pekingu, jenže po soutěži družstev vyšlo najevo, že v prosinci dopovala. Podmínečně sice mohla v soutěži jednotlivkyň soutěžit, ale náročnou situaci neustála, pokazila volnou jízdu a skončila čtvrtá.

„Je to skutečná hrdinka, která odolala velkému tlaku, zatímco v běžném životě dál zůstává „obyčejnou holkou. Fandím jí celým srdcem, stejně jako celé Rusko," řekl útočník Washingtonu. Valijevová vystoupila s krátkým programem na hudbu z filmu Avatar, po závěrečném utkání legend, které se konalo v rámci Ovi Cupu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NoVa Caps (@nova_caps)

Zápasu se účastnili současné i bývalé ruské hokejové hvězdy, jako Dmitrij Orlov, Ilja Kovalčuk či Vjačeslav Fetisov.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec