Hlavní obsah

Mistr světa Michal Sýkora dluží 200 milionů korun

Hokejový mistr světa Michal Sýkora neuspěl v obchodování se zlatem a podle deníku Blesk dluží svým klientům 200 milionů korun. Jeho firmy jsou v konkurzu a věřitelé, mezi které patří i řada hokejových a fotbalových reprezentantů, se rozhodli podat na devětačtyřicetiletého Sýkoru trestní oznámení.

Foto: Profimedia.cz

Michal Sýkora se dostal do velkých problémů

Článek

Nejvyšší částku podle listu dluží někdejší obránce Romanu Červenkovi, přes 25 milionů korun. Milionové pohledávky přihlásili rovněž další hokejisté Robert Kousal, Václav Pletka, Jiří Tlustý, Vladimír Růžička, Radek Smoleňák nebo fotbalisté Dušan Švento, David Lafata, Pavel Kadeřábek a Petr Johana.

Sýkorova společnost MPM Invest je v insolvenčním řízení od března roku 2021. Od července 2021 je firma v konkurzu. "Je tam 40 přihlášených věřitelů," řekla ČTK mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové.

Insolvenční správce Radim Janoušek, který má na starosti další Sýkorovu firmu The Golden Investment, v rozhovoru pro Blesk uvedl, že s ním hokejista nespolupracuje. "Každopádně prozatím to bohužel vypadá tak, že věřitelé nedostanou skutečně nic, respektive úplné minimum," prohlásil.

Sýkora je mistrem světa z let 1996 a 2000, hrál také na olympijském turnaji v Salt Lake City 2002. V NHL nastupoval za San Jose, Chicago, Tampu Bay a Philadelphii, včetně play off má na kontě 274 zápasů.

Při podnikání se zadlužil také někdejší Sýkorův spoluhráč z reprezentace Roman Čechmánek. Tomu loni v dubnu uložil zlínský krajský soud podmíněný trest za podvod. Podle obžaloby si bývalý brankář půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Způsobená škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun.

Reklama

Související témata: