Hlavní obsah

Na benefiční zápas ke vzpomínce na Karla Rachůnka zbývá posledních čtyři sta lístků

Zlín

Benefiční utkání hokejistů Zlína s Jaroslavlí je téměř vyprodáno. Jednatel PSG Zlín Patrik Kamas dnes novinářům řekl, že zbývá pouze zhruba 400 lístků na stání. Utkání, které začne v pátek v 17:30, bude vzpomínkou na obránce Karla Rachůnka, jenž loni v září zahynul při letecké katastrofě ruského týmu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér Zlína Rostislav Vlach (vlevo) a kapitán týmu Petr Čajánek před benefičním zápasem s Jaroslavlí na památku Karla Rachůnka.

Článek

Předcházet mu bude patnáctiminutový ceremoniál, jehož se zúčastní hokejové hvězdy, které se s Rachůnkem během kariéry potkaly. Výtěžek ze zápasu půjde na charitu.

Jaroslavl je ve Zlíně od pondělka na soustředění, které vyvrcholí právě pátečním zápasem. "Vnímáme to jako obrovskou poctu a jsme rádi, že můžeme přispět dobré věci. Je to pro nás velmi důležitá věc," řekl novinářům americký kouč ruského celku Tom Rowe.

Podle něj tým zápas využije například k nácviku obranných situací, které jej v minulých utkáních KHL trápily. "Přestože máme sedm hráčů v národních týmech, nepřijeli jsme si jen zahrát. Zápas chceme samozřejmě vyhrát," doplnil Rowe.

Jaroslavli, která po tragédii, při níž přišla o kompletní mužstvo včetně dalších českých reprezentantů Jana Marka a Josefa Vašíčka, vynechala minulý ročník KHL, se letos daří. Vede Tarasovovu divizi a v Západní konferenci má více bodů jen Dynamo Moskva.

Pro zlínské hokejisty bude utkání svátkem. "Jaroslavl je dlouhodobě jedním z top týmů v Evropě. Vidět je trénovat a hrát je obrovský zážitek. Pamatuji si jako dítě, když sem jezdil ruský nároďák. Pro mladé kluky to bude parádní. A samozřejmě je to o té symbolice, o tom, co ta akce znamená," uvedl kapitán Zlína Petr Čajánek.

Podle trenéra Rostislava Vlacha podobný zápas ve Zlíně už dlouho nebyl. "Mezinárodní zkušenosti týmu chybějí. Konfrontace s ruským hokejem je vždy pro hráče i diváky zajímavá. Jsem zvědavý, jak se s tím vyrovnáme," poznamenal Vlach.

Jaroslavl opustí Moravu hned po pátečním utkání. Obě mužstva se však zřejmě brzy opět potkají. Ruský klub totiž pozval PSG Zlín na oplátku na soustředění do Jaroslavle. "Zatím je to bez data, směřovalo by to k příští sezóně," uzavřel Kamas.

Reklama

Související témata: