Hlavní obsah

Nepřišel jsem nikoho zavřít. Na svaz jsem přišel, protože nefungovala výchova hráčů, dodává Hadamczik k výsledkům auditu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od června letošního roku má hokejový svaz nového prezidenta Aloise Hadamczika. Ten se ještě před volbami zavázal, že nechá vypracovat audit, aby prověřil dosavadní hospodaření českého hokeje. A v září už Hadamczik médiím prozradil první výsledky šetření, podle nichž si svaz měl počínat nehospodárně. „Jedna část je, že jsme pracovali nehospodárně a druhá část je, že jsme volili špatnou sportovní výchovu,“ uvádí 70letý funkcionář v pořadu Příklep na Sport.cz.

Co odhalil audit na hokejovém svazu? Řešíme v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Ze zprávy KPMG údajně vyplývá, že pod vedením Tomáše Krále se zbytečně moc utrácelo například za vozový park, výstroje pro mládež, síň slávy či projekt Litoměřice. Ročně tak český hokej měl zbytečně přicházet o 40-50 milionů korun.

Podle Hadamczika by tyto peníze měly být pod jeho vedením využity spíše pro kluby a jejich fungování. „Přicházím s myšlenkou, která je dávno daná, že když vznikly kluby, tak měly nejlepší hráče, pak vznikla reprezentace a my musíme dát klubům více peněz, ale také jim dát podmínky," míní někdejší kouč národního mužstva.

Alois Hadamczik o volbě nového generálního manažera hokejové reprezentace.Video: Sport.cz

„Například trenér juniorky nebo dorostu musí mít daný minimální plat, aby trenér juniorky nebyl na půl úvazek trenérem a na půlúvazek taxikářem nebo číšníkem," vysvětluje Hadamczik. Více najdete ve videu z pořadu Příklep, který si v kompletní podobě můžete přehrát nejen ve formě videa, ale také jako podcast.

Reklama

Související témata: