Hlavní obsah

Neuvěřitelný příběh. Ve finále proti sobě na střídačce stáli manželé, uspěl kouč Češek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Něco naprosto nevídaného. Na střídačce se proti sobě postavili Jan Lucák a Nicol Lucák Čupková. Český kouč na straně českých hokejistek do 16 let, jeho slovenská manželka jako trenérka slovenského výběru. K pikantnímu střetnutí navíc došlo ve finálovém zápase Evropského olympijského festivalu mládeže, který nakonec ovládly Lucákovy svěřenkyně 4:1.

Foto: Daniel Gargulák/hokej.cz

Trenéři a manželé Jan Lucák a Nicol Lucák Čupková.

Článek

Od začátku turnaje tajně snili, že by se mohli potkat. A ideálně ve finále. To se nakonec povedlo.

Oba týmy totiž za sebou v Itálii nechaly severské výběry. Češky zdolaly Švédsko a Slovenky si poradily s Finskem. A tak se mladí trenéři opravdu dočkali...

Nejdřív sranda, pak velká rivalita. „Samozřejmě jsme se před zápasem popichovali," připustila v rozhovoru pro hokej.cz Lucák Čupková, ještě v loňské sezoně aktivní hráčka a kapitánka slovenského výběru. „Když jsem vstal, věděl jsem, že začíná jít do tuhého," popisoval pro hokej.cz její 32letý, o dva roky starší manžel.

Foto: Facebook Česká hokejová reprezentace žen

České hokejistky do 16 let znovu ovládly Evropský olympijský festival mládeže.

„Oba dva jsme hodně soutěživí a chceme vyhrávat. Jeden z nás musí prohrát, možná bude pár dní tichá domácnost," vtipkoval ještě před finále Lucák. Oba však nakonec souboj o zlato vzali s úsměvem. I díky tomu, že výsledek mohli považovat za úspěch.

Česku se podařilo obhájit triumf z loňského roku, pro Slovensko byla nad plán už samotná finálová účast. „Ale snad přijde odveta a ještě se střetneme. A s úspěšnějším koncem pro nás," přála si slovenská trenérka.

Během samotného utkání však ani nepřemýšleli, kdo stojí na druhé straně. „Na to už není čas. Brala jsem to jako každý jiný zápas," připustila Lucák Čupková a její partner přitakával. „Vnímal jsem to jen podvědomě. Na střídačce se člověk soustředí na své věci."

A kouč si mohl libovat, jak české hráčky finále parádně zvládly. Dlouho se sice trápily v koncovce, ve třetí části ale třemi slepenými góly rozhodly. „Famózní. Poslední zápas z naší strany úplně exkluzivní. Je to takový malý hokejový zázrak, protože my jsme se před turnajem sešli teprve podruhé v sezoně. O to víc je zlato cennější," pochvaloval si Lucák.

Utkání dokonce označil za své největší v dosavadní trenérské kariéře. A svěřenkyně dokázal připravit stoprocentně. „Musím opravdu smeknout, protože holky nechaly na ledě duši," uzavřel český lodivod.

Reklama

Související témata: