Hlavní obsah

Oživení projektu Dukla nepřichází v úvahu, říká Hadamczik. Litoměřice dluží svazu 3,8 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřičtí zastupitelé schválili desetimilionovou půjčku tamnímu prvoligovému klubu. Jeho bývalý šéf Daniel Sadil na radnici dokonce mluvil o tom, že prezident Českého hokeje Alois Hadamczik možná oživí projekt Dukla, jehož loňské zrušení dostalo Stadion do finančních obtíží. Šéf svazu to pro Sport.cz ale označuje za naprostý výmysl, tvrzení Sadila pak nazval účelovou lží.

Hokejový projekt Litoměřice je mrtvý. Šéf českého hokeje Alois Hadamczik v Příklepu prozradil, jak vychovat z talentů hvězdy.Video: Sport.cz

 
Článek

„Oživení projektu Dukla skutečně nepřichází v úvahu. Naopak Litoměřice z jeho doby stále ještě dluží svazu 3,8 milionu korun za přečerpání finančních prostředků na pořízení hokejové výstroje. Už od nás dostaly i předžalobní výzvu s tím, že částku musí uhradit do konce května, jinak celá záležitost skončí u soudu," prohlásil Hadamczik, jenž po červnovém nástupu do funkce prosadil pozastavení neřízeného toku peněz do Litoměřic a následně i zrušení projektu Dukla.

Klub musel nedávno podepsat směnku zaručující, že neoprávněně získané finanční prostředky vrátí na svaz. „Audit hospodaření mi jen potvrdil správnost kroků. Nemělo smysl pokračovat v projektu, který vytahoval ze svazu ročně kolem čtrnácti milionů a vůbec neplnil účel výchovy mladých reprezentantů. Výkonný výbor o tom rozhodl již na podzim a Daniel Sadil tohle jako jeho člen dobře ví. Žádná změna postoje není na stole, proto dost dobře nechápu tyto účelové lži," reagoval Hadamczik.

Trenérovi reprezentace do práce mluvit nebudu, taky jsem to neměl rád, říká Alois HadamczikVideo: Sport.cz

Čerstvě schválená půjčka od města má pro litoměřický klub, na nějž doléhají stíny minulosti, pětiletou splatnost. „Jsem rád, že nemusíme řešit situaci prodejem licence a můžeme pro naše fanoušky i celé Litoměřice udržet první ligu," uvedl s úlevou nynější předseda klubu Jan Fišera, který je i jedním ze zastupitelů.

Reklama

  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články