Hlavní obsah

Pocta českému hokejistovi. Kanadský klub jej jmenoval kapitánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stát se českým kapitánem v kanadském hokejovém klubu, to je skutečně velký počin. Po úspěchu s českou dvacítkou na mistrovství světa se podařil Gabrielu Szturcovi. Odchovanec Českého Těšína je novým kapitánem celku Kelowna Rockets jako vůbec první hráč narozený v Evropě. „Moc děkuji, je to pro mě velká čest a… pojďme vyhrávat,“ vysoukal ze sebe krátce poté, co mu v kabině předal dres s céčkem generální manažer Bruce Hamilton.

Udělal obrovský progres, hrál fantasticky. Chvála na českého mladíka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Místo pro slavnostní fotografii v novém dresu bylo vybráno příhodně. Szturc se s koučem Krisem Mallettem postavil pod malbu na zdi, která zpodobňuje jednoho z nejslavnějších hráčů Kelowny, a to Václava Varaďu.

Kromě něj v tomto týmu juniorské WHL působili například Michal Grošek, Libor Zábranský mladší, Michal Sýkora a nově zde kromě stávajícího kapitána hraje také další Čech, 17letý obránce Marek Ročák, který po Novém roce dorazil z Třince.

Dosavadním kapitánem Raket byl Colton Dach, který však byl nedávno vyměněn do celku Seattle Thunderbirds. Dříve zde nosili céčko borci jako Tyson Barrie, Colton Sissons či Cal a Nolan Footeovi, synové legendárního Adama Footea, jenž byl trenérem Kelowny.

Kluby NHL je přehlédly, přesto čeští útočníci zářili na mistrovství dvacítek. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ohromnému vzestupu Gabriela Szturce se věnujeme také v pořadu Příklep s Václavem Nedorostem, který 19letého útočníka zná z Mladé Boleslavi, kde působil jako sportovní manažer.

„Už v srpnu (na předchozím MS dvacítek) se mi moc líbil a teď hrál fantasticky. Jeden z nejlepších hráčů, který tam vůbec byl v útoku. Byl produktivní ještě k tomu, co odvedl v oslabení, práci bez puku a pomáhání obráncům," chválí Nedorost.

Řeší se Rulíkova budoucnost u reprezentační dvacítky. Jak se k situaci staví Pardubice? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Szturc právě v dresu Mladé Boleslavi naskočil do extraligy, nakonec se však rozhodl přesídlit do Kanady, kde hraje druhým rokem v klubu z Britské Kolumbie. „Měl by připravené místo v áčku, počítali jsme s ním, ale kanadská juniorka se hraje úplně jinak než chlapský hokej tady. U nás by se stoprocentní zlepšil, ale můj osobní názor je, že se více zlepšil teď v juniorce, že udělal dobré rozhodnutí, že odešel," přiznává bývalý útočník Colorada či Floridy.

Více ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko