Hlavní obsah

Tohle je moje klička, jinak ani góly nedávám, směje se střelkyně Pejšová po úvodní výhře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší obránkyně loňského turnaje směle vykročila za obhajobou tohoto ocenění. Daniela Pejšová na mistrovství světa hokejistek v kanadském Bramptonu otevřela skóre v závěru první třetiny. České hokejisty nakonec s Japonskem vydřely těsnou výhru 2:1 v prodloužení. „Zápas Nahoru, dolu. Úplně ne podle našich představ, trochu i nervozita. Ale byly tam aspekty, kterých se chceme držet po zbytek turnaje,“ hodnotila 20letá obránkyně v rozhovoru pro hokej.cz.

Foto: Nathan Fernandes

Daniela Pejšová při zápase s Japonskem.

Článek

Dostala přihrávku na modrou čáru, elegantní stahovačkou si obhodila protihráčku a z mezikruží vypálila přesně k levé tyčce. Pejšová se radovala z pěkného gólu do šatny. „Tohle je moje klička. Jinak góly ani nedávám," smála se produktivní obránkyně.

Identickou akci předvedla i ve druhé třetině. „Měla jsem v hlavě, že už to jednou vyšlo," přiznala. Tentokrát však střela po ledě do branky neprošla. A Češky to mohlo mrzet, ve druhé části se totiž jinak těžko dostávaly do příležitostí a Japonsko začalo kousat.

„Začaly jsme skvěle, ale ve druhé třetině trochu polevily. Z toho se musíme poučit. Potřebujeme zůstat konzistentní a nemírnit tlak," říkala pro oficiální web turnaje kapitánka Alena Mills.

Soupeřky se dočkaly vyrovnání v poslední části a dotáhly duel do prodloužení, v němž rozhodla při signalizované výhodě Kateřina Mrázová. „Je to teprve první zápas. Ukázal nám, kde se nacházíme a kam potřebujeme směřovat. Měly jsme skvělé momenty, ale určitě máme i na čem pracovat. Hráčky jsem nabádala, ať víc střílejí. Bez toho se gól nedá vsítit," uvedla pro hokej.cz trenérka Carla MacLeodová.

Kanadská koučka prožívá specifický začátek turnaje. Nejprve duel s Japonskem, které tři roky trénovala, a v sobotu hodinu po půlnoci ji čeká souboj s rodnou zemí. „Oba zápasy jsou hodně speciální. Je zvláštní stát na střídačce jednoho týmu, ale fandit hráčkám obou celků," usmála se.

Javorové listy navíc české hokejistky vyzvou poprvé v historii. Ještě k tomu před vyprodanými tribunami v Bramptonu. „Tenhle moment si užiju. Ale pořád je hlavní ta práce, která před námi stojí," uvědomovala si MacLeodová, již v hledišti podporovali i rodiče s českými dresy. „Jsou to nejlepší fanoušci v životě. Ať už jsem hráčka nebo trenérka. Moc si toho vážím," cenila si trenérka.

Reklama