Hlavní obsah

Unikátní mix fyzických parametrů a dovedností. Má na NHL, věří Zohornovi expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevzdává svůj sen. Český hokejista Radim Zohrona sice odehrál v nejlepší lize světa v této sezoně jen pár zápasů, ale stále věří, že dostane šanci se v NHL ukázat. Pomalu se ale blíží konec jeho smlouvy, jak to s ním bude dál? „To bych taky rád věděl," vypálí bez rozpaků v pořadu Příklep na Sport.cz. „Ten sen tady hrát a chytit konečně šanci za pačesy, hrát stabilně nahoře, tak na ten jsem ještě nezanevřel," hlásí hráč Toronta Marlies, farmy slavných Maple Leafs.

Chci zůstat v zámoří i za cenu dvoucestné smlouvy. Český hokejista o svých ambicích v pořadu Příklep Video: Sport.cz

 
Článek

Zohorna přiznává, že tahle sezona je pro něj hodně těžká. Zámořskou štaci však rozhodně nechce vzdávat. „Budu se snažit být dál tady, i když samozřejmě chápu, že takovou smlouvu, jako jsem měl, mi asi nikdo nenabídne," dívá se realisticky na budoucnost. „Hraju převážně na farmě, zápasů nahoře mám pár. Uvidíme, co kluby nabídnou a kde bude největší šance hrát NHL," vykládal už během sezony

Moderátor Honza Homolka, šéfkomentátor O2 TV, zkusil vyzvědět, zda už je některý z klubů ve hře a něco se rýsuje. „Kluby teď neřeší hráče v mojí pozici, na to bude čas po sezoně," odpoví Radim Zohorna, jeden ze tří hokejových bratrů. Homolku tak zajímá, zda by hokejista kývl i na dvoucestnou smlouvu. „Kdyby mi to dávalo smysl, tak bych do ní šel Kdyby to byl tým, kde by byla šance NHL udělat. Dá se říct, že v tom případě bych šel kamkoliv. Ale je mi jasné, že třeba Rangers a Boston jsou mimo, tam je to nacpané."

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

Myšlenky na to, kdy by zámoří nevyšlo a měl by uvažovat o přesunu do Evropy, Zohorna vytlačuje z hlavy. „Do Česka by se mi zatím vracet nechtělo. Byly by ve hře asi nejlepší ligy švédská, švýcarská. Ale já na to nemyslím. Říkám všem, že jsem ještě mladý a mám chuť bojovat," praví odhodlaně.

Proč se bratři Zohornové vydali každý jinou cestou? Nejmladší Radim vysvětluje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vzdávat boj o prosazení v zámoří by Zohorna neměl ani podle hokejového experta Sport.cz Marka Burkerta. „Pořád v Radimovi vidím unikátní mix fyzických parametrů a hokejových dovedností. Přijde mí velmi atraktivní. Priorita je zámoří, NHL," naznačuje, že český hokejista má na to, aby se dál pral o šanci v nejslavnější lize světa.

Radim Zohorna dostal šanci ukázat se alespoň v play off v dresu Toronta Marlies. Český hokejista neskrývá, že čekal při utkáních AHL lepší atmosféru. „Věřil jsem, že bude chodit více lidí. Haly pro NHL jsou obrovské a když přijde plný dům, je to jiné. Na nás chodí pár tisíc lidí," naznačí Čech určité zklamání. O to větší motivaci má, aby se prosadil v nejslavnější lize světa.

Reklama