Hlavní obsah

Vanišová rozhodla v prodloužení o výhře hokejistek Toronta v zámořské PHF

Česká hokejistka Tereza Vanišová rozhodla gólem v prodloužení o vítězství týmu Toronto Six 4:3 ve finále zámořské ligy Premier Hockey Federation (PHF) nad celkem Minnesota Whitecaps. Sedmadvacetiletá útočnice získala Isobel Cup pro vítěze kanadsko-americké soutěže třetí rok po sobě.

Foto: Profimedia.cz

Česká hokejistka Tereza Vanišová (vlevo) s trofejí

Článek

Vanišová ukončila zápas v 5. minutě nastavení. Rozhodující gól si sama vybojovala: za brankou Minnesoty obrala o puk soupeřku a z úhlu střelou pod horní tyčku završila sezonu soutěže dříve známé jako National Women's Hockey League (NWHL).

Toronto triumfovalo jako první kanadský tým v osmileté historii ligy. V minulých dvou letech Vanišová získala titul v barvách klubu Boston Pride a společně s jeho kapitánkou Jillian Dempseyovou je jedinou hráčkou, která Isobel Cup vyhrála třikrát. Trofej je pojmenována po dceři guvernéra Kanady lorda Stanleyho, jehož jméno nese pohár pro vítěze play off NHL.

Finále se hrálo na neutrálním hřišti ve městě Tempe v Mullett Areně, dočasném domovu klubu NHL Arizona Coyotes. Společně s Vanišovou se z triumfu radovala Dominika Lásková, jež skóre zápasu v 8. minutě otevřela.

Na straně poražených byla další Češka Denisa Křížová. Všechny tři jsou v nominaci trenérky Carly MacLeodové na dubnové mistrovství světa v kanadském Bramptonu.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko