Hlavní obsah

Zámoří pobouřila nominace Ruska na MS dvacítek. Proč nemáte hráče z Kanady? diví se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké překvapení vzbudila nominace Ruska na hokejové mistrovství světa do 20 let ve městech Edmonton a Red Deer. Trenér sborné totiž nepovolal ani jednoho krajánka ze zámořských lig a kompletně sestavil reprezentaci z domácích soutěží. Něco takového se v ruském týmu stalo po patnácti letech.

Foto: Hockey Russia

Ruská dvacítka během přípravy na MS.

Článek

I v Severní Americe se podivují, proč trenér Sergej Zubov, olympijský vítěz roku 1992, zcela ignoroval talenty působící v Kanadě a USA. Nevzal třeba ani obránce Jana Kuzněcova či Daniila Čajku, kteří hrají v kanadských juniorkách QMJHL, respektive OHL nebo útočníky Matveje Petrova a Daniila Gušina.

„Vybrali jsme nejlepší hokejisty. Sledovali jsme i výkony Kuzněcova a Čajky v naději, že by mohli posílit naši defenzívu. Dospěli jsme ale k názoru, že ti, co s námi doposud trénovali, budou v obranné činnosti silnější," vysvětloval svá rozhodnutí Zubov pro championat.com.

„To je samozřejmě lež, v tom lepším případě. Nebo v tom horším - velké selhání ve vyhodnocení kvalit hráčů" osočoval redaktor prestižního zámořského sportovního serveru The Athletic Scott Wheeler.

Podle něj je opomenutí celé severoamerické enklávy v nominaci Rusů velkým zásahem do medailových ambic sborné a také rána pro rozvoj zmíněných mladíků, s nimiž se v prognózách do sestavy počítalo. Spekuluje se také o tom, zda nejde o jistý trest pro mladé hráče za to, že opustili už v juniorském věku vlast.

„Nebyl bych vůbec překvapený, kdyby tenhle ruský tým skončil ve skupině smrti až na třetím místě a ve čtvrtfinále vypadl s Finskem. Samozřejmě pořád budou konkurenceschopní v zápasech se Švédskem a USA, ale jsou jasně až třetí nejlepší ve skupině," myslí si Wheeler.

Ve skupině B jsou ještě týmy Slovenska a Švýcarska. V áčku pak budou o postup hrát vedle české reprezentace také Kanada, Finsko, Německo a Rakousko.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko