Hlavní obsah

Ztratil Putin formu? Peskov ho omluvil z hokejové akce, kde sázel góly

Ruští hokejisté si musí kvůli mezinárodním sankcím nechat na vrchol sezony v podobě mistrovství světa zajít chuť. A o vrchol své hokejové sezony přišel i sám prezident Vladimir Putin, který navzdory očekávání nenastoupil do tradičního květnového utkání legend v Soči, kde mu slavní spoluhráči i soupeři umožňovali užívat si pocit kanonýra.

Foto: @sakhuttu, Twitter

René Fasel (vlevo) s ruským prezidentem Vladimírem Putinem, který si letos svůj oblíbený turnaj nezahrál.

Článek

Při loňské hokejové noci legend sekundovali kremelskému vůdci taková esa jako Pavel Bure, Valerij Kamenskij, Alexej Gusarov či Alexandr Mogilnyj. A také první tři z obávané sovětské pětky Larionov, Fetisov, Kasatonov, Makarov a Krutov.

Hvězdy nechaly diktátora vyniknout, a tak Putin nasázel hned osm gólů. Jednou se prokličkoval hned přes tři hráče a zakončil, záhy překvapil gólmana bekhendovou kličkou a připsal si i zakončení do odkryté brány.

Těžko říct, zda letos necítil Putin střeleckou fazónu, nebo ho užírá svědomí z barbarského vraždění na Ukrajině, které rozpoutal. Každopádně své hokejové parťáky letos nechal ve štychu a poslal jim jen videovzkaz.

„Všem vám přeji hodně štěstí v bitvách na ledě. A jak se říká: Ať vyhrají ti lepší," vzkázal prezident.

S jeho účastí na úterní akci se přitom počítalo, bývá pevným bodem v jeho diáři. Nicméně mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov před konáním hokejové show informoval veřejnost, že letos bude hlavní hrdina chybět.

To se v historii akce, která se koná od roku 2011, stane teprve podruhé. V západních médiích se spekuluje o tom, že hlavním důvodem Putinovy absence je jeho špatný zdravotní stav.

Reklama

Související témata: